Announcement

Collapse
No announcement yet.

DB MySQL error 1030

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • DB MySQL error 1030

    i recently had a server crash and my vB site was moved to another system

    since then i have been getting these errors periodically
    i have repaired and optimized tables in vB and repaired then in phpmyadmin

    Database error in vBulletin 3.6.8:

    Invalid SQL:

    INSERT INTO taggregate_temp_1196218560
    SELECT threadid, COUNT(*) AS views
    FROM threadviews
    GROUP BY threadid;

    MySQL Error : Got error 130 from storage engine
    Error Number : 1030
    Date : Tuesday, November 27th 2007 @ 09:56:59 PM
    Script : http://www.domain.com/forums/cron.php?rand=32728
    Referrer : http://www.domain.com/forums/forumname/557-thread.html
    IP Address : xx.xx.xx.xx
    Username : Unregistered
    Classname : vb_database
    (domain name and IPs removed for privacy reasons)

  • #2
    This error means:

    MySQL error: 130 = Incorrect file format

    I don't know if this is a server issue or a database one. How did you backup and restore the db?
    Steve Machol, former vBulletin Customer Support Manager (and NOT retired!)
    Change CKEditor Colors to Match Style (for 4.1.4 and above)

    Steve Machol Photography


    Mankind is the only creature smart enough to know its own history, and dumb enough to ignore it.


    Comment


    • #3
      its my understanding that the host operators moved the DB file from the old server to the new one

      overall the site appears to work fine
      i just seem to get this when the cron runs..
      (assuming based on the "script" line of the error)

      Comment


      • #4
        any other ideas, or should i open a support ticket

        Comment


        • #5
          You need to contact you host about this one. This database was not moved properly.
          Steve Machol, former vBulletin Customer Support Manager (and NOT retired!)
          Change CKEditor Colors to Match Style (for 4.1.4 and above)

          Steve Machol Photography


          Mankind is the only creature smart enough to know its own history, and dumb enough to ignore it.


          Comment


          • #6
            Originally posted by Steve Machol View Post
            You need to contact you host about this one. This database was not moved properly.
            hate to bring th thread back from the dead, but what is the proper way to move a database?

            Comment


            • #7
              Originally posted by rickles8099 View Post
              hate to bring th thread back from the dead, but what is the proper way to move a database?
              If time is no object and both systems have a working install of MySQL then you should dump to a .sql file, move that to the new system, and then import.

              If the old server died but you still have access to the binary data then you can just copy those files to the new box but you may have permission issues unless you also move the data in the "mysql" database. This will only work if both servers have the same version of MySQL installed.
              Jason Litka - Utter Ramblings

              Comment


              • #8
                Originally posted by jason|xoxide View Post
                If time is no object and both systems have a working install of MySQL then you should dump to a .sql file, move that to the new system, and then import.

                If the old server died but you still have access to the binary data then you can just copy those files to the new box but you may have permission issues unless you also move the data in the "mysql" database. This will only work if both servers have the same version of MySQL installed.
                i did the second. i copied my whole mysql, php, and apache folders over to another computer running the same operating system and same versions of mysql, php, and apache. however, i get the following:

                Code:
                Database error in vBulletin 3.6.8:
                Invalid SQL:
                INSERT INTO attachmentviews (attachmentid)
                   VALUES (540);
                MySQL Error  : Incorrect file format 'attachmentviews'
                Error Number : 130
                Date         : Monday, February 11th 2008 @ 10:41:09 AM
                Script       : [URL]http://stlhondas.com/forums/attachment.php?attachmentid=540&d=1202702724[/URL]
                Referrer     : [URL]http://stlhondas.com/forums/showthread.php?t=7610[/URL]
                IP Address   : 150.199.185.253
                Username     : rickles8099
                Classname    : vB_Database
                i tried to go in and delete the attachmentviews table, but it is not listed. so i try to recreate it, and mysql tells me its already there.

                im using apache2triad bundled software and to edit mysql, i am using the mysqladmin

                Comment


                • #9
                  A repair may fix a 130 error. Try "REPAIR TABLE attachmentviews QUICK". If that doesn't work, drop the "QUICK". If that doesn't work, add "EXTENDED".
                  Jason Litka - Utter Ramblings

                  Comment


                  • #10
                    ive tried the repair table functions with no luck.

                    Originally posted by Jake Bunce View Post
                    Your attachmentviews table is having problems. Try running a repair:

                    Admin CP -> Maintenance -> Repair / Optimize Tables

                    If you continue to have the problem then that table is safe to drop and recreate. That table doesn't contain any important information. You can drop and recreate that table with these queries:

                    Code:
                    DROP TABLE attachmentviews
                    Code:
                    CREATE TABLE attachmentviews (
                        attachmentid INT UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0',
                        KEY postid (attachmentid)
                    )
                    ive tried this, but i am running apache2triad which is bundled with mysql administrator version 1.1.8 which i cannot find a command line(if there is one). that leaves me to use the gui. when i look through the list of tables for the attachmentviews table, i cannot find it. i then try to create one with the attributes specified, but when i try to save it, it tells me that the table attachmentviews is already there.

                    am i looking in the wrong place or am i missing something?

                    here are a couple screen shots to better illistrate what im trying to do/say:

                    heres a picture showing no attachmentviews table:


                    heres a picture showing something that looks like a table, but is labeled as a view. i have tried deleting it before creating the attachmentviews table, but it always tells me the table is already existing:


                    heres a picture of what the table looks like when i try to create it:


                    and heres the error message i get when i click apply:

                    Comment


                    • #11
                      If you've got "MySQL Administrator" installed then you should also have "MySQL Query Browser". You can use that to directly run commands on your server.

                      In any case, if it's a view and not a table then use "DROP VIEW IF EXISTS `attachmentviews`" before trying to recreate the table.
                      Jason Litka - Utter Ramblings

                      Comment


                      • #12
                        i was able to use the mysql query browser to get in there and delete the table, and now it all works like it should.

                        thanks a lot for the help.

                        im a newbie at the whole mysql thing.

                        Comment

                        widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                        Working...
                        X