Announcement

Collapse
No announcement yet.

Forums slowed down after upgrade to 3.6.4

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Forums slowed down after upgrade to 3.6.4

    Hi guys,

    I facing a slow-down in forums navigation after I upgraded to 3.6.4. Laggy feeling. Load is pretty low so I'm abit perplex on the matter.

    U guys got any potential idea?

    My forums is at forums.gameaxis.com

    Load on the server is below 0.

    Currently using vBulletin search engine. Should I switch it to using MySQL one?

    I have 2 other web server within the same infrastructure and 1 dB and 1 file server, all reporting low load. But the access speed of the forums server is obviously much slower.

    Where should I start trying to figure things out?

    thanks!

  • #2
    From which version did you upgrade? And yes, you can switch from vb search to FULLTEXT searchtype.
    Load below 0 is fine.

    Comment


    • #3
      3.0.3

      So is MySQL search text better?

      so any idea where i can start to investigate why is the forum loading so slowly?

      Comment


      • #4
        Go through the global vbulletin options and disable the settings that are marked with "Note: this could lead to performance issues".

        If you don't have any addons or plugins installed you can also turn off the hook system.

        Comment


        • #5
          Originally posted by Floris View Post
          Go through the global vbulletin options and disable the settings that are marked with "Note: this could lead to performance issues".

          If you don't have any addons or plugins installed you can also turn off the hook system.
          what is the hook system?

          btw, you mean global vbulletin options as in the "Vbulletin Options"->"Vbulletin Options"?

          That's the one? But there's nothing that mentions performance issues....
          Last edited by Swakoo; Mon 15 Jan '07, 1:19am. Reason: add ons

          Comment


          • #6
            Admin Control Panel > vBulletin Options > vBulletin Options > Hook / Plugin System > enable? No.

            This is what is being used by vbulletin plugins to insert addons & plugins into vb code without having to modify the code. Not using it? Disable it .. it will increase performance a bit.

            Comment


            • #7
              ok seems like its my only 'plugin' that is causing the problem. the plugin is there to include side links and top navigation links to the site...

              it was there since 3.0.3 i think, got to double check with the designers and programmers...

              but if it is so.. why won't it work now?

              Comment


              • #8
                The code for 3.0 is totally different then 3.6.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Floris View Post
                  The code for 3.0 is totally different then 3.6.
                  Hi there, the plugin is as follows:

                  ob_start();
                  include_once("http://www.domainname.com/articles.php?nav=1");
                  $TPLVAR_GAX_NAV = ob_get_contents();
                  ob_end_clean();

                  ob_start();
                  include_once("http://www.domainname.com/articles.php?header=1");
                  $TPL_HEADER = ob_get_contents();
                  ob_end_clean();

                  ob_start();
                  include_once("http://www.domainname.com/articles.php?stl=1");
                  $TPLVAR_STL= ob_get_contents();
                  ob_end_clean();
                  Does anything look wrong?

                  Also, just realise my forums speed is much better during after hours (now its about 0130hrs here....)

                  Comment


                  • #10
                    I am sorry, we don't provide support for third party source code.

                    You're remote including, which can add lag ..

                    Comment


                    • #11
                      oooh ok. hmm i'll check it out then, but that is actually including from a server within the same network.

                      thanks dude

                      Comment

                      widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                      Working...
                      X