Announcement

Collapse
No announcement yet.

E-mail notification problem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • E-mail notification problem

    In my forum members don't receive e-mail notifications while admins do. What's wrong with it?


    Thanks you all for your time!!!
    If you are italian send me a pm!

    (Se sei italiano contattami in privato!)

  • #2
    What kind of email notifications?

    Is this limited to a Mail provider, or does it apply to all regular members?
    Want to take your board beyond the standard vBulletin features?
    Visit the official Member to Member support site for vBulletin Modifications: www.vbulletin.org

    Comment


    • #3
      Originally posted by Marco van Herwaarden View Post
      What kind of email notifications?

      Is this limited to a Mail provider, or does it apply to all regular members?
      I am talking about the e-mail notification members should get when there is a new post in a thread they have subscribed. It happens to all my members but not admins.

      Thanks!!!
      If you are italian send me a pm!

      (Se sei italiano contattami in privato!)

      Comment


      • #4
        Members that wish to recieve e-mail notifications for thread subscriptions must do the following:

        UserCP > Edit Options > Default Thread Subscription Mode > Instant E-Mail Notification

        Chris

        Comment


        • #5
          Well thanks Chris but they've done it already and still don't receive notification. If this can be of help they do receive notification of incoming PMs.

          Best Regards
          If you are italian send me a pm!

          (Se sei italiano contattami in privato!)

          Comment


          • #6
            Make sure you have a valid webmaster's email address in your Admin CP settings and that there is only one address. Then try this:

            Admin CP -> vBulletin Options -> Email Options -> Enable "-f" Parameter -> Yes

            Then try the vB email functions.

            If it still doesn't work, then this is either a server and/or mailbox issue. By default vB uses PHP's mail() function for all its email and uses the SMTP server specified in php.ini. If PHP and the mail server are configured correctly then email will work. You can view the details here: http://us3.php.net/mail/

            To troubleshoot any email problems you will need to view the mail logs on the server to see what happened to those emails that don't work. Once vB sends it to PHP it's in the hands of the server. If you are on a shared server you may need to ask your host to look through the logs for you.

            Another thing to keep in mind is that many ISPs and mail clients are putting in very aggressive spam filters. For instance, AOL will not accept emails from domains that do not have reverse DNS setup. It's possible these emails are being placed into a spam folder or are being filtered.

            Alternately you can switch to the SMTP mail option to see if this works better for you. These settings are here:

            Admin CP -> vBulletin Options -> Email Options -> SMTP Email -> Yes

            Then fill out the appropriate SMTP settings for your account and server.
            Steve Machol, former vBulletin Customer Support Manager (and NOT retired!)
            Change CKEditor Colors to Match Style (for 4.1.4 and above)

            Steve Machol Photography


            Mankind is the only creature smart enough to know its own history, and dumb enough to ignore it.


            Comment


            • #7
              I had the same problem that Virtex-II!!! After upgrade users complaint about they didn't receive e-mail notifications anymore!! I was saying: "No, everything it's allright", but I was testing that function with an admin account. I tried with a normal user account and e-mails were'nt coming!!

              I'm going to try the "-f" solution...

              Comment


              • #8
                Thanks Steve I tried the -f thing but it was already set. For all the other tests I have to wait the main admin to come back. I will let you know what we'll find out.


                Thanks a lot, for your time!!!
                If you are italian send me a pm!

                (Se sei italiano contattami in privato!)

                Comment


                • #9
                  Well, this happens to me too, but for sure it is not a mailbox issue because users receive notification emails when receiving new private messages while not receiving notification emails for new replies in subscribed threads. I think if it is a mailbox issue they will not receive any kind of emails.

                  It must be somekind of configuration issue but I don't know exactly what.

                  Comment


                  • #10
                    I'm experiencing the same error after an import. Did you ever manage to resolve the issue?

                    Comment


                    • #11
                      I'm having the same issue, and I've read a couple other's have had this issues as well after upgrading. anyone have a solution yet?

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by henners View Post
                        I'm experiencing the same error after an import. Did you ever manage to resolve the issue?
                        We're having the same problem after an import as well.

                        http://www.vbulletin.com/forum/showt...55#post1223155

                        Comment

                        Related Topics

                        Collapse

                        Working...
                        X