Announcement

Collapse
No announcement yet.

attachment upload problem - File system directory is not writable

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • paintballer.ie
    replied
    I know this is an old thread but it comes up when ever people google this question so I thought that I would add an extra piece of info.

    I was having this problem. The main attachment folder was chmod to 777 and I moved the files back to the database and then back into the file system, but still no joy. I then went into the attachment and found that some sub-folders were not chmod right.

    So if you are having troubles still even though you think every thing is ok, check the file permissions of all the subfolders in the attachment directory.

    e.g. / attachment/9/7/3

    Leave a comment:


  • Freddie Bingham
    replied
    Originally posted by Vampyre
    Wow, this even works for 3.5.0 as well.

    Thanks, Freddie.
    Yes, some of your directory permissions got set incorrectly. Moving them in and back out will delete the directories, that PHP can delete, and then recreate them when they are written back out. You can also issue a recursive chmod to set all of the directory permission but you would need shell access to do it.

    Leave a comment:


  • Vampyre
    replied
    Originally posted by Freddie Bingham
    You can try moving your attachments back to the database and then back out to fix it.
    Wow, this even works for 3.5.0 as well.

    Thanks, Freddie.

    Leave a comment:


  • mzlogical
    replied
    thanks, that worked.

    Leave a comment:


  • Freddie Bingham
    replied
    You can try moving your attachments back to the database and then back out to fix it.

    Leave a comment:


  • mzlogical
    replied
    any reason why that person was having that problem? it happens under some members accounts also.

    Leave a comment:


  • d3nnis
    replied
    Originally posted by Freddie
    I'll look soon. You sent me the PM after I was done for the day and I haven't started on today yet.

    Thanks freddie

    Leave a comment:


  • d3nnis
    replied
    by the way freddie my site, the copyright message is ok rite?

    I change Powered by to something else. Leaving the copyright by Jelsoft alone.

    Leave a comment:


  • d3nnis
    replied
    Originally posted by Freddie
    I'll look soon. You sent me the PM after I was done for the day and I haven't started on today yet.

    sure no problem as seems like only admin is facing this problem (I dun post attachment often), so take your time

    Leave a comment:


  • Freddie Bingham
    replied
    I'll look soon. You sent me the PM after I was done for the day and I haven't started on today yet.

    Leave a comment:


  • d3nnis
    replied
    Freddie I just realise if I use an ordinary member aco**** to post attachment, there is no problem...

    however if I use my admin account it will says unwriteable then seems like it will auto change the folder permission ....

    Leave a comment:


  • d3nnis
    replied
    Originally posted by Freddie
    Send me your login details.
    how? any updates?

    Leave a comment:


  • d3nnis
    replied
    Originally posted by Freddie
    Send me your login details.
    check your pm

    Leave a comment:


  • Freddie Bingham
    replied
    Send me your login details.

    Leave a comment:


  • d3nnis
    replied
    Originally posted by Freddie
    Is this just happening to some people? I registered an was able to upload a file.

    hmm i can't upload the file myself... as an admin, it just says file system unwriteable.

    Leave a comment:

widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
Working...
X