Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sudden Link-ID == false errors

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • George L
    replied
    Originally posted by Pirotess
    Solved. Cpanel stopped passing along its account information to the MySQL server as valid MySQL users like it had been for a few months that this server had been running. I added new MySQL users via cpanel and changed my config.php. I also added old_passwords to my.cnf and restarted apache and mysql. The combination of the two fixed the problem.
    make sure you run cpanel stable releases and not edge or other non-stable releases and keep it up to date.

    Leave a comment:


  • Pirotess
    replied
    Solved. Cpanel stopped passing along its account information to the MySQL server as valid MySQL users like it had been for a few months that this server had been running. I added new MySQL users via cpanel and changed my config.php. I also added old_passwords to my.cnf and restarted apache and mysql. The combination of the two fixed the problem.

    Leave a comment:


  • Pirotess
    replied
    Additional info. One of my three sites remains in working order. Its the only one I havent connected to with phpMyAdmin. I confirmed neither the apache server or PHP has been rebuilt since Apr, 28th so nothing ran automatically and the MySQL server appears to be fine using phpMyadmin and SSH/mysql. I cant get into any part of my two sites including the admincp. I have no idea what to do.

    Leave a comment:


  • Pirotess
    replied
    I cant even get into the admincp though.

    Leave a comment:


  • Steve Machol
    replied
    Admin CP -> Import & Maintenance -> Diagnostics -> System Information -> MySQL Variables -> Submit

    Leave a comment:


  • Pirotess
    replied
    Originally posted by MarcoH64
    Try to onnect manually to the database from a SSH/Telnet commandline:
    Code:
    mysql -u UserName -p DatabaseName
    See if you ca connect like that.
    Yep I can connect that way via SSH with no issues. I just went in and reset all my MySQL passwords to match my config.php settings. I also went in and regranted all permissions to the account in question to the database. This brought back my ability to create/delete databases and empty/drop databases in phpMyadmin but the site remains down. Any ideas where to go to check my max connections?

    Leave a comment:


  • Pirotess
    replied
    Definitely looking like a permissions problem now. I noticed on the front page of phpMyadmin I no longer have permissions to create/drop databases.

    Leave a comment:


  • Pirotess
    replied
    My sites are dropping like flies. I went into cpanel to check how I had my other sites setup and the site started tossing errors. Im checking now to see if cpanel pushed an update to the MySQL component that might be causing these failures. I suspect that the problem best fits into reason #2 but if cpanel didnt change something in its daily cron I have no idea why it just broke now.

    Leave a comment:


  • Steve Machol
    replied
    This error means that either:

    1) The db info in your config.php file is wrong (in which case your forums won't work at all.)

    2) That user doesn't have permission to access the database listed in config.php.

    3) The database doesn't exist.

    4) MySQL isn't accepting new connections. (The server could either be down or has reached it's maximum connections limit - either on a server or user level.)

    An addendum to point 4 is that PHP wasn't able to get a socket (at the OS level) to do the connect. I would say this is about the same as what can happen to fsockopen(). From the PHP Manual (http://php.he.net/manual/en/function.fsockopen.php):

    If you are sure your config.php info is correct, then you will need to contact your host about this.

    Note, many servers are being probed for the phpBB worm these days and the MySQL server is being overloaded. This could account for these errors.

    These are all the known reasons for the 'false, connect failed' error. If there is another unknown cause (which based on my knowledge and experience is very unlikely), then that is beyond my knowledge.

    Leave a comment:


  • Marco van Herwaarden
    replied
    Try to onnect manually to the database from a SSH/Telnet commandline:
    Code:
    mysql -u UserName -p DatabaseName
    See if you ca connect like that.

    Leave a comment:


  • Pirotess
    started a topic Sudden Link-ID == false errors

    Sudden Link-ID == false errors

    I need some help with this problem. One of my sites was running just fine till 3:27 pm EST when it started throwing the following errors.

    Database error in vBulletin :

    Link-ID == false, connect failed
    mysql error:

    mysql error number: 0

    Date: Tuesday 24th of May 2005 03:27:30 PM
    Script: http://www.shadowedsoul.com/
    Referer:
    IP Address: 70.146.63.94
    From what I read this occurs when the MySQL server is down or the database becomes corrupt. I know my MySQL server is up since two other vBulletin websites running off of it in different DBs are fine. Im also able to connect to the downed sites DB using phpMyadmin. I followed the advice here to test changing my persistant connection setting in config.php. Other than that no other changes have been made to config.php for months and the login and password definitely work since they are used to log into phpMyadmin. I ran the repair function on all by the session and cpsession tables and everything came back clean except a photopost table which really should be preventing the vbulletin portion of the website from starting up. I need suggestions on what to try next. Thanks for the help.

    Pirotess
    http://www.shadowedsoul.com
widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
Working...
X