Announcement

Collapse
No announcement yet.

Occasional e-mail problem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Occasional e-mail problem

    Occasionally we'll receive a complaint that an e-mail has gone astray.

    For example, a membership activation e-mail (which appears to be addressed correctly) will go to some other member. Or a thread activity e-mail (member subscribed to a thread) will go to the wrong member.

    I've not received such a mis-directed e-mail myself, so I've had no opportunity to look at original headers, but the forwarded copies look correct (in terms of basic addressing).

    The desired recipient and the actual recipient do not appear to be related (dis-similar names, non-contiguous ID #'s, unrelated usernames, etc.), at least as far as I can determine.

    Any ideas on the cause/solution? Is this just a table in need of repair?
    Last edited by Dabbler; Fri 29th Apr '05, 11:34am.

  • #2
    Originally posted by Dabbler
    I've not received such a mis-directed e-mail myself, so I've had no opportunity to look at original headers...
    Speak of the devil...

    This is the header for an "account activation" e-mail thta just arrived in the forum's "info" inbox:
    Microsoft Mail Internet Headers Version 2.0
    Received: from psmtp.com ([64.18.1.111] unverified) by peter.answers.local with Microsoft SMTPSVC(5.0.2195.6713);
    Fri, 29 Apr 2005 12:58:11 -0700
    Received: from source ([206.173.31.220]) by exprod6mx119.postini.com ([64.18.5.10]) with SMTP;
    Fri, 29 Apr 2005 14:58:08 EST
    Received: from [206.173.31.52] by mail.epangea.com (NTMail 5.06.0016/NY6517.00.d488b53f) with ESMTP id oefqicaa for [email protected]; Fri, 29 Apr 2005 12:58:02 -0700
    Date: Fri, 29 Apr 2005 12:57:58 -0800
    Subject: Action Required to Activate Membership for XXXXXXXX Forums!
    To: [email protected]
    From: "XXXXXXXX Forums - Member E-Mail" <[email protected]>
    Return-Path: [email protected]
    Message-ID: <[email protected]>
    X-Priority: 3
    X-Mailer: vBulletin Mail via PHP
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-1"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-pstn-levels: (S: 9.24342/99.86224 R:95.9108 P:95.9108 M:97.0232 C:98.7678 )
    X-pstn-settings: 4 (1.5000:1.5000) s gt3 gt2 gt1 r p m c
    X-pstn-addresses: from <[email protected]> forward (user good) [650/28]
    X-OriginalArrivalTime: 29 Apr 2005 19:58:11.0695 (UTC) FILETIME=[C5AB17F0:01C54CF5]
    I genericized the e-mail addresses (such as "@XXXXXXXX.com") in the above. The e-mail was supposed to go to "joetessa" but arrived in one of the forum's admin ("info") inboxes instead.

    NOTES:
    1 - postini.com is web-based spam/virus filtering servce.
    2 - epangea.com is web services outfit that we use for some e-mail services.
    Last edited by Dabbler; Fri 29th Apr '05, 1:16pm.

    Comment


    • #3
      It's got to be a server or mail services issue because the 'To' address is correct:

      To: [email protected]
      Steve Machol, former vBulletin Customer Support Manager (and NOT retired!)
      Change CKEditor Colors to Match Style (for 4.1.4 and above)

      Steve Machol Photography


      Mankind is the only creature smart enough to know its own history, and dumb enough to ignore it.


      Comment

      widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
      Working...
      X