Announcement

Collapse
No announcement yet.

upgrade 3.0.3 to 3.0.5 problems

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • upgrade 3.0.3 to 3.0.5 problems

    we just ran the upgrade from 3.0.3 to 3.0.5 as pre the manual instructions and all went well as far as the upgrade, but now all we get is a blank page when trying to access the forum pages and the admin login... nothing comes up, just a blank page. Has anyone else experience this problem. Can not login to the admin or any of the message board pages.

    Any help would be very appreciated.

    Mickalo
    Thunder Rain Internet Publishing
    Providing Personal/Business
    Internet Solutions that work!

  • #2
    The white pages are due to one of these causes:

    1. You did not upload the vB files correctly. Reupload the vB non-image files and make sure you upload these in ASCII format and that you overwrite the ones on the server. Make sure you upload the 3.0.5 Admin CP files to the admincp directory specified in your config.php file.

    2. You have extra space or lines in your config.php file. Make sure there is no whitespace or extra lines in config.php either before the <?php or after the ?>.

    3. You have added code to your header, headinclude or phpinclude templates that is no longer functional.
    Steve Machol, former vBulletin Customer Support Manager (and NOT retired!)
    Change CKEditor Colors to Match Style (for 4.1.4 and above)

    Steve Machol Photography


    Mankind is the only creature smart enough to know its own history, and dumb enough to ignore it.


    Comment


    • #3
      we just installed version 3.0.3 a couple days ago with no problems, everything uploaded in the same manner and transferred files in the correct format, then uploaded all the 3.0.5 files exactly in the same manner, no changes to the config.php.
      Thunder Rain Internet Publishing
      Providing Personal/Business
      Internet Solutions that work!

      Comment


      • #4
        AFAIK the white pages are always due to one of the 3 items I mentioned. I would suggest reuploading the original files again as a first step.
        Steve Machol, former vBulletin Customer Support Manager (and NOT retired!)
        Change CKEditor Colors to Match Style (for 4.1.4 and above)

        Steve Machol Photography


        Mankind is the only creature smart enough to know its own history, and dumb enough to ignore it.


        Comment


        • #5
          well I've upload them now for the 3rd time, all in the ASCII format except the binary images, the config.php hasn't been touched since we installed 3.0.3 a couple days ago. 3.0.3 version worked perfectly. We haven't changed any other files as it's only been installed for a couple days. No codes have been modified, the upgrade ran smoothly up to the point when you try to access the admincp or the forum. The 3.0.3 install went flawlessly... so this ones got me stumped!!

          Tried the 4th time, using the .tar file this time, untared the file from the shell command line, ran a fresh install, everything goes well till you get to the admincp login or trying to access the forum pages... all blank.. nothing. The config.php was edited properly and saved in a UNIX text format... everything installs fine, but can not get any pages to display.

          PHP Info:
          PHP 4.3.10 (cli) (built: Dec 30 2004 16:11:41)
          Copyright (c) 1997-2004 The PHP Group
          Zend Engine v1.3.0,


          Any help or further suggestions would really help.

          thx's

          Mickalo
          Last edited by mickalo; Sat 8 Jan '05, 8:19pm.
          Thunder Rain Internet Publishing
          Providing Personal/Business
          Internet Solutions that work!

          Comment


          • #6
            Originally posted by Steve Machol
            AFAIK the white pages are always due to one of the 3 items I mentioned. I would suggest reuploading the original files again as a first step.
            I just installed version 2.3.5 and it works fine, installed no problems,.. all the pages display, admincp is accessable, forum pages all show up.
            So there must be an issue with the 3.0.5 that some PHP configurations are having problems with.

            Mickalo.
            Thunder Rain Internet Publishing
            Providing Personal/Business
            Internet Solutions that work!

            Comment


            • #7
              Make a new file called phpinfo.php and put the following text into it, then upload the file to your webserver and provide us with a link to it

              PHP Code:
              <?php phpinfo(); ?>

              Comment


              • #8
                we already tried that, there's no output, all I can obtain is this:
                Code:
                PHP 4.3.10 (cli) (built: Dec 30 2004 16:11:41)
                Copyright (c) 1997-2004 The PHP Group
                Zend Engine v1.3.0
                for some reason, the server is setup not too display PHP info. We would like to reinstall ver., 3.0.3 as this worked fine with no problems.. is it possible to obtain a previous version to download ??

                Mickalo.
                Thunder Rain Internet Publishing
                Providing Personal/Business
                Internet Solutions that work!

                Comment


                • #9
                  Then its more than possible your host might have locked out some vital functions that are require for vbulletin 3 to run.

                  Comment


                  • #10
                    very possible, that's what we are attempting to find out. Why ver., 3.0.3 worked prefectly on the server, and then ver., 3.0.5 will not.... it just displays blank pages, the upgrade goes through fine, through all the steps, but nothing but white pages afterwards.

                    What was changed from these two version that would cause this problem ???

                    Mickalo
                    Thunder Rain Internet Publishing
                    Providing Personal/Business
                    Internet Solutions that work!

                    Comment


                    • #11
                      Not aware, was php upgraded at any time during the upgrade?

                      Comment


                      • #12
                        I believe it was on toward the end of dec, PHP 4.3.10 ., I believe, but ver., 3.0.3 was install prior to that and it was working fine untill we tried upgrading to 3.0.5. so if 3.0.3 was working after upgrading PHP on the server, why wouldn't 3.0.5 work also ??

                        Mickalo
                        Thunder Rain Internet Publishing
                        Providing Personal/Business
                        Internet Solutions that work!

                        Comment


                        • #13
                          I am not sure, there is no reason for the white pages if all the files have been properly uploaded and there is no whitespace in config.

                          I'm going to suggest you submit a support ticket in the members area, make sure to provide ftp and admincp access.


                          Thanks

                          Comment


                          • #14
                            we went through all of this earlier today with Steve Machol, with a couple of support tickets submitted in the members area, and didn't get us anywhere with that.
                            Everything was installed properly, we tried 4 different installs, config file is OK... no hacks or modification to any files, completely default installation of the 3.0.3 and then the upgrade to 3.0.5.

                            Mickalo
                            Thunder Rain Internet Publishing
                            Providing Personal/Business
                            Internet Solutions that work!

                            Comment


                            • #15
                              HAve you tried contacting the host at all?

                              Comment

                              widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                              Working...
                              X