Announcement

Collapse
No announcement yet.

Registration Problems!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Registration Problems!

    Hi all,

    I recently moved my forum to a new host and since then I can't recall any new registrations posting anything! I've received one or 2 emails saying they haven't received an email validation link. So I tried signing up my self and it worked fine...

    But I also checked my admin and everyone that has registered since moving to my new host is still awaiting email validation! I have resent them the emails to try and resolve this. What's wrong?

    Can someone please take a minute to sign up and see if it all goes ok!?

    www.soccerpages.com

    Many thanks for any help

    Kind Regards,
    Kerry

    www.soccerpages.com

  • #2
    vBulletin MessageThank you for registering, floris. An email has been dispatched to [email protected] with details on how to activate your account. Click here to return to where you were previously.
    You will receive an email in your inbox. You MUST follow the link in that email before you can post on these forums. Until you do that, you will be told that you do not have permission to post.

    Comment


    • #3
      No email yet.

      Comment


      • #4
        Originally posted by xiphoid
        No email yet.
        any idea why this could be?

        Comment


        • #5
          Originally posted by tucklis
          any idea why this could be?

          In fact, I've tried emailing myself from the control panel and this doesn't work!

          Comment


          • #6
            Originally posted by tucklis
            any idea why this could be?
            From the extra's folder, upload mailtest.php to your server and run it, if it gives no errors, but you still do not receive emails, contact your hosting provider. Their mail server might need a reset or something.

            Comment


            • #7
              OK, I'll try this.

              Comment


              • #8
                I tried mailtest and there were no errors but I didn't receive the email (

                Any ideas what this could be? I've setup a free email service with everyone.net and I'm pointing my domain to the ip of my webspace. Maybe I also have to point my domain to the mail server or something?

                Comment


                • #9
                  Sounds like a server issue. You will need to view the mail logs on the server to see what happened to those emails. Once vB sends it to PHP it's in the hands of the server. If you are on a shared server you may need to ask your host to look through the logs for you.

                  For what it's worth I get a lot of bounced emails from people who's mail boxes are full, 'unavailabl
                  e' or over quota. This is a particular problem with hotmail and yahoo accounts. Unless you are on a dedicated server and can set where these bounce messages go, you will never see them. The mail logs will have a record of these though.
                  Steve Machol, former vBulletin Customer Support Manager (and NOT retired!)
                  Change CKEditor Colors to Match Style (for 4.1.4 and above)

                  Steve Machol Photography


                  Mankind is the only creature smart enough to know its own history, and dumb enough to ignore it.


                  Comment


                  • #10
                    Steve,

                    Here's what tech support sent:

                    Kerry,
                    I have tested the script and it works some of the time and not others, without looking at the script itself, I would say that this is because it sets the To address and the From address as the same. Our mail system blocks any mail which is not sent eithere to or from an address hosted by us, therefore if you put the address as a hotmail one, the script will try to send both to and from that hotmail address and our servers will block it. Change the script to send from an address hosted by us, then it can send to any address and you should find that it works. When I say hosted by us, just add the address into the control panel so that the system thinks that the email is hosted by us and it should work fine.

                    Where should I change this email address in the control panel? I've tried changing the one in general options under webmaster email but this hasn't helped

                    Comment


                    • #11
                      The webmaster's email is the correct place to set this. Did you set this address to one that is hosted by your web host?
                      Steve Machol, former vBulletin Customer Support Manager (and NOT retired!)
                      Change CKEditor Colors to Match Style (for 4.1.4 and above)

                      Steve Machol Photography


                      Mankind is the only creature smart enough to know its own history, and dumb enough to ignore it.


                      Comment


                      • #12
                        yes, I've got lots of of accounts with them and tried various, none worked

                        Comment


                        • #13
                          Then your host's information is icorrect. Tell them you *are* using an email address hosted by them. Otherwise have them provide you with the headers showing this is not the case.
                          Steve Machol, former vBulletin Customer Support Manager (and NOT retired!)
                          Change CKEditor Colors to Match Style (for 4.1.4 and above)

                          Steve Machol Photography


                          Mankind is the only creature smart enough to know its own history, and dumb enough to ignore it.


                          Comment


                          • #14
                            Had a word with tech support and they said that I should set the smtp server in the script to smtp.fasthosts.co.uk, where do I change this? Is there any other settings that I should change that would effect email functioning correctly?

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by tucklis
                              Had a word with tech support and they said that I should set the smtp server in the script to smtp.fasthosts.co.uk, where do I change this? Is there any other settings that I should change that would effect email functioning correctly?
                              php.ini file.
                              You're my Prince of Peace
                              And I will live my life for You

                              Comment

                              widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                              Working...
                              X