Announcement

Collapse
No announcement yet.

vBulletin 5.5.2 Fresh Install

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • vBulletin 5.5.2 Fresh Install

    Im doing a fresh install of vbulletin 5.5.2 on my webserver. I did the makeconfig.php file installation through www.%website%.com/%forumroute/% where you enter the database values and when I go to the install directory the whole site shows up as a blank page. What am I doing wrong with my install?

  • #2
    Did you rename the htaccess.txt file to .htaccess?

    Comment


    • #3
      I did

      Comment


      • #4
        Did you rename both config.php files?

        Comment


        • #5
          A blank page usually indicates a PHP Error. What version of PHP are you using? Do you have iconv installed? That should be installed by default on PHP 7.1 and higher. We do not support versions of PHP lower than 7.1 and PHP 7.4 has not been certified yet.
          Translations provided by Google.

          Wayne Luke
          The Rabid Badger - a vBulletin Cloud customization and demonstration site.
          vBulletin 5 Documentation - Updated every Friday. Report issues here.
          vBulletin 5 API - Full / Mobile
          I am not currently available for vB Messenger Chats.

          Comment


          • #6
            I am using phpversion 7.3

            Comment


            • #7
              I don't know what iconv is?

              Comment


              • #8
                It is a required PHP Library that vBulletin uses: https://www.php.net/manual/en/book.iconv.php

                It would be listed in your phpinfo() output. If you don't know what that is, you need to make sure it is available by discussing this with your hosting provider. All required PHP libraries are listed here:
                https://forum.vbulletin.com/forum/vb...m-requirements
                Translations provided by Google.

                Wayne Luke
                The Rabid Badger - a vBulletin Cloud customization and demonstration site.
                vBulletin 5 Documentation - Updated every Friday. Report issues here.
                vBulletin 5 API - Full / Mobile
                I am not currently available for vB Messenger Chats.

                Comment


                • #9
                  My host just enabled iconv and it still isn't working. Just a blank page

                  Comment


                  • #10
                    What is the URL to the vBulletin site? The one in your customer account isn't helping.
                    Translations provided by Google.

                    Wayne Luke
                    The Rabid Badger - a vBulletin Cloud customization and demonstration site.
                    vBulletin 5 Documentation - Updated every Friday. Report issues here.
                    vBulletin 5 API - Full / Mobile
                    I am not currently available for vB Messenger Chats.

                    Comment


                    • #11
                      www.philbobb.com/community

                      Comment


                      • #12
                        Its giving a 500 server error. Unfortunately, this is the most generic error in the history of generic errors.

                        You'll need to open a support ticket and provide SFTP access to the server so we can determine what the issue is. The link is in the footer of this page.
                        Translations provided by Google.

                        Wayne Luke
                        The Rabid Badger - a vBulletin Cloud customization and demonstration site.
                        vBulletin 5 Documentation - Updated every Friday. Report issues here.
                        vBulletin 5 API - Full / Mobile
                        I am not currently available for vB Messenger Chats.

                        Comment


                        • #13
                          That might be the problem! Thank you Wayne. I will update that right now

                          Comment


                          • #14
                            I was talking about the wrong domain name in the members area

                            Comment


                            • #15
                              By what you said, I thought that might have been the problem with the wrong domain name in the members area. I will just pay for professional installation because I don't know how to fix this

                              Comment

                              Related Topics

                              Collapse

                              Working...
                              X