Announcement

Collapse
No announcement yet.

Install goes fine but Fatal error on home page

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Install goes fine but Fatal error on home page

    I have been trying to install VB but keep getting errors, The install goes perfect but if i go to admincp all i get is a blank web page and if i go to the main site i get this fatal error

    Fatal error: Class 'vB' not found in /home/tradersp/public_html/includes/vb5/template.php on line 129

  • #2
    This error means that the core_path value in your /config.php is incorrect. You need to update this to the correct path.
    Translations provided by Google.

    Wayne Luke
    The Rabid Badger - a vBulletin Cloud demonstration site.
    vBulletin 5 API - Full / Mobile
    Vote for your favorite feature requests and the bugs you want to see fixed.

    Comment


    • #3
      Originally posted by Wayne Luke View Post
      This error means that the core_path value in your /config.php is incorrect. You need to update this to the correct path.

      Ok i played around with the core line but now the site only loads basic info

      http://www.tradersprofit.co.uk

      I have included the config file

      // ****** Base URLs ****** // The following settings all deal with the url of your forum.
      // If set incorrectly your site/software will not function correctly.
      // These urls should NOT include a trailing slash
      // This is the url and web path of your root vBulletin directory
      $config['baseurl'] = 'http://www.tradersprofit.co.uk';




      // This will only be used if you wish to require https logins
      // You will not need to change this setting most of the time.
      $config['baseurl_login'] = $config['baseurl'];


      // If you do wish to use https for login, uncomment this line
      // Then fill in your https url.
      //$config['baseurl_login'] = 'https://www.yourdomain.com/folder';




      // ****** System Paths ******


      // This setting allows you to change the name of the admin folder
      $config['admincpdir'] = 'admincp';


      // ****** Cookie Settings ******
      // These are cookie related settings.
      // This Setting allows you to change the cookie prefix
      $config['cookie_prefix'] = 'bb';




      // ****** Special Settings ******
      // These settings are only used in some circumstances
      // Please do not edit if you are not sure what they do.


      // You can ignore this setting for right now.
      $config['cookie_enabled'] = true;


      $config['report_all_php_errors'] = false;
      $config['no_template_notices'] = true;


      // This setting enables debug mode, it should NEVER be used on a live site
      $config['debug'] = false;


      // Assumes default location of core.
      // These are the system paths and folders for your vBulletin files
      // This setting is for where your vbulletin core folder is
      $config['core_path'] = realpath(dirname(__FILE__)) . '/core';


      // This is the url and web based path to your core directory
      $config['baseurl_core'] = $config['baseurl'] . 'http://www.tradersprofit.co.uk/core';

      Comment


      • #4
        This is the line that isn't parsing correctly on your server:
        $config['core_path'] = realpath(dirname(__FILE__)) . '/core';

        You will need to remove
        realpath(dirname(__FILE__)) .

        And change '/core' to the true path from the root of your server.
        Translations provided by Google.

        Wayne Luke
        The Rabid Badger - a vBulletin Cloud demonstration site.
        vBulletin 5 API - Full / Mobile
        Vote for your favorite feature requests and the bugs you want to see fixed.

        Comment


        • #5
          I have changed it to this but still get the same problem




          // ****** Base URLs ******
          // The following settings all deal with the url of your forum.
          // If set incorrectly your site/software will not function correctly.
          // These urls should NOT include a trailing slash
          // This is the url and web path of your root vBulletin directory
          $config['baseurl'] = 'http://www.tradersprofit.co.uk';




          // This will only be used if you wish to require https logins
          // You will not need to change this setting most of the time.
          $config['baseurl_login'] = $config['baseurl'];


          // If you do wish to use https for login, uncomment this line
          // Then fill in your https url.
          //$config['baseurl_login'] = 'https://www.yourdomain.com/folder';




          // ****** System Paths ******


          // This setting allows you to change the name of the admin folder
          $config['admincpdir'] = 'admincp';


          // ****** Cookie Settings ******
          // These are cookie related settings.
          // This Setting allows you to change the cookie prefix
          $config['cookie_prefix'] = 'bb';




          // ****** Special Settings ******
          // These settings are only used in some circumstances
          // Please do not edit if you are not sure what they do.


          // You can ignore this setting for right now.
          $config['cookie_enabled'] = true;


          $config['report_all_php_errors'] = false;
          $config['no_template_notices'] = true;


          // This setting enables debug mode, it should NEVER be used on a live site
          $config['debug'] = false;


          // Assumes default location of core.
          // These are the system paths and folders for your vBulletin files
          // This setting is for where your vbulletin core folder is
          $config['core_path'] = '/home/tradersp/public_html/core';


          // This is the url and web based path to your core directory
          $config['baseurl_core'] = $config['baseurl'] . 'http://www.tradersprofit.co.uk/core';

          - - - Updated - - -

          Originally posted by yamster View Post
          I have changed it to this but still get the same problem




          // ****** Base URLs ******
          // The following settings all deal with the url of your forum.
          // If set incorrectly your site/software will not function correctly.
          // These urls should NOT include a trailing slash
          // This is the url and web path of your root vBulletin directory
          $config['baseurl'] = 'http://www.tradersprofit.co.uk';




          // This will only be used if you wish to require https logins
          // You will not need to change this setting most of the time.
          $config['baseurl_login'] = $config['baseurl'];


          // If you do wish to use https for login, uncomment this line
          // Then fill in your https url.
          //$config['baseurl_login'] = 'https://www.yourdomain.com/folder';




          // ****** System Paths ******


          // This setting allows you to change the name of the admin folder
          $config['admincpdir'] = 'admincp';


          // ****** Cookie Settings ******
          // These are cookie related settings.
          // This Setting allows you to change the cookie prefix
          $config['cookie_prefix'] = 'bb';




          // ****** Special Settings ******
          // These settings are only used in some circumstances
          // Please do not edit if you are not sure what they do.


          // You can ignore this setting for right now.
          $config['cookie_enabled'] = true;


          $config['report_all_php_errors'] = false;
          $config['no_template_notices'] = true;


          // This setting enables debug mode, it should NEVER be used on a live site
          $config['debug'] = false;


          // Assumes default location of core.
          // These are the system paths and folders for your vBulletin files
          // This setting is for where your vbulletin core folder is
          $config['core_path'] = '/home/tradersp/public_html/core';


          // This is the url and web based path to your core directory
          $config['baseurl_core'] = $config['baseurl'] . 'http://www.tradersprofit.co.uk/core';

          Any ideas????

          Comment


          • #6
            Change this:

            Code:
            $config['baseurl_core'] = $config['baseurl']  .  'http://www.tradersprofit.co.uk/core';
            to this:

            Code:
            $config['baseurl_core'] = $config['baseurl']  .  '/core';
            Vote for:

            - *Admin Settable Paid Subscription Reminder Timeframe*
            -
            *PM - Add ability to reply to originator only*
            - Add Admin ability to auto-subscribe users to specific channel(s)
            - Highlight the correct navigation tab when you are on a custom page
            - "Quick Route" Interface...
            - Allow to use custom icons for individual forums

            Comment


            • #7
              Originally posted by Trevor Hannant View Post
              Change this:

              Code:
              $config['baseurl_core'] = $config['baseurl']  .  'http://www.tradersprofit.co.uk/core';
              to this:

              Code:
              $config['baseurl_core'] = $config['baseurl']  .  '/core';

              all working many thanks
              Last edited by yamster; Thu 11th Oct '12, 5:15am.

              Comment


              • #8
                Originally posted by yamster View Post
                all working many thanks
                That's the way mine is and still nothing works. I'm getting a blank screen when I try to run the install script (http://www.mywebsite.com/vbforum/cor...ll/install.php. Any Help Please?

                Comment


                • #9
                  Originally posted by tibobdenazareth View Post
                  That's the way mine is and still nothing works. I'm getting a blank screen when I try to run the install script (http://www.mywebsite.com/vbforum/cor...ll/install.php. Any Help Please?
                  Who is your hosting provider? What version of PHP and MySQL do you have?
                  Translations provided by Google.

                  Wayne Luke
                  The Rabid Badger - a vBulletin Cloud demonstration site.
                  vBulletin 5 API - Full / Mobile
                  Vote for your favorite feature requests and the bugs you want to see fixed.

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Wayne Luke View Post
                    Who is your hosting provider? What version of PHP and MySQL do you have?
                    Hostmonster.com.
                    PHP 5.2.17
                    MySQL 5.1.66

                    - - - Updated - - -

                    Hostmonster.com has vBulletin listed as one of their REGULAR partners. They advised their clients to use you as one of the best options for forums. I followed their links and their advise to purchase vb5. So far I'm as puzzled as frustrated.

                    - - - Updated - - -

                    Originally posted by Wayne Luke View Post
                    Who is your hosting provider? What version of PHP and MySQL do you have?
                    Hostmonster.com.
                    PHP 5.2.17
                    MySQL 5.1.66

                    - - - Updated - - -

                    Hostmonster.com has vBulletin listed as one of their REGULAR partners. They indirectly advise their clients to use vb as one of the best options for forums. I followed their links and their advice to purchase vb5. So far I'm as puzzled as frustrated.

                    Comment


                    • #11
                      vBulletin 5 requires a minimum PHP version of 5.3.0. You should ask Host Monster if they can upgrade your account or move you to a 5.3.0 server.


                      You should be able to install vBulletin 4.2.0 on those specifications though.
                      Translations provided by Google.

                      Wayne Luke
                      The Rabid Badger - a vBulletin Cloud demonstration site.
                      vBulletin 5 API - Full / Mobile
                      Vote for your favorite feature requests and the bugs you want to see fixed.

                      Comment


                      • #12
                        Thanks Wayne. After I spoke with hostmonster, I realize I can upgrade the PHP to higher versions that would meet vb5 requirements. The only issue is that I have a program that may not be compatible with version 5.3+. So I'm backing up my entire public directory before upgrading. Then I'll run the install and let you know the results.

                        Thank you for spotting that out.

                        Comment


                        • #13
                          Wayne, can you please go to that thread to see how this issue developed. Someone tried to help and you are needed in the conversation since you've started to help me on this. It's still unresolved.
                          https://www.vbulletin.com/forum/show...stmonster-com)

                          - - - Updated - - -

                          Wayne, I spoke with one of the hostmonster techs and I also verified that they have mod_rewrite enabled on my account. So 100% of the system requirems is there.

                          From the error log, I'm getting a weird message saying "Failed opening required 'mywebsite/thevbforum/core/vb/vb.php". And that's the only error. The strange things is the fact that the word "install" is replaced by the word "vb". And of course, there's no folder and php file named "vb.php". I don't know how this thing is created nor why it has replaced the word "install". Have you guys encounter this before? What should I do?

                          - - - Updated - - -

                          Actually Wayne, the init.php file in core/install/ on lines 82-83 do say something like:

                          if (!class_exists('vB')) {
                          require_once(CWD . '/vb/vb.php');

                          And that's exactly where the install script stops executing and logs an error at line 83 for not being able to find/create the file. PLEASE HELP!

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by tibobdenazareth View Post
                            Actually Wayne, the init.php file in core/install/ on lines 82-83 do say something like:

                            if (!class_exists('vB')) {
                            require_once(CWD . '/vb/vb.php');

                            And that's exactly where the install script stops executing and logs an error at line 83 for not being able to find/create the file. PLEASE HELP!
                            The topic of this thread says the install works fine and there is a fatal error on the home page. After install, install/init.php is not used. The front-end does not use it at all. This is exactly why we ask everyone to open their own thread. Your issue isn't even the same as the opening topic.
                            Translations provided by Google.

                            Wayne Luke
                            The Rabid Badger - a vBulletin Cloud demonstration site.
                            vBulletin 5 API - Full / Mobile
                            Vote for your favorite feature requests and the bugs you want to see fixed.

                            Comment


                            • #15
                              Sorry, I get it

                              Comment

                              Related Topics

                              Collapse

                              Working...
                              X