Announcement

Collapse
No announcement yet.

Installing SSL

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Wayne Luke
    replied
    Originally posted by energetic-forum View Post
    Ok, each path now is only the smilie name .png, I can change all the paths.
    This is the only place that smilie paths are defined in the system. Not sure where the image is coming from otherwise. Edit the post in question and remove the image. Save the post.

    I still have no SSL, though.
    If one image doesn't use SSL, then the entire page will not use SSL. This is not vBulletin doing this. This is how the internet works. We cannot change this. Your browser will properly apply the certificate once all images are served with SSL.

    And I'm locked out of the forum and admincp and I used the same name/pw. How do I get access?
    This would only happen if you're accessing the page with a URL different than the one defined in the AdminCP.

    Leave a comment:


  • Mark.B
    replied
    Originally posted by energetic-forum View Post
    It will not recognize my email, which I know is correct btw.
    The software won't fail to recognise an email address that is valid, it simply looks it up in the database.

    If you are still struggling to get in, you can use these instructions:

    1) Register a new user normally with an unused email address.
    2) Upload /core/install
    3) Upload tools.php in your do_not_upload directory to /core/admincp
    4) Run /core/admincp/tools.php in your browser and enter your customer number
    5) Click the link to create the administrator.
    6) Enter the username you want to elevate.
    7) Submit the form.
    8) Log in with the new administrator
    9) Use this account to set a new password for your normal administrtaor
    10) Log in with the normal administrator to verify this now works
    11) Demote the new administrtaor back to registered user
    12) Delete /core/admincp/tools.php
    13) Delete /core/install

    Leave a comment:


  • Mark.B
    replied
    What do you mean by locked out? What is the exact error message?

    Also, please note, you have said "each path now is only the smilie name .png".
    Wayne's instructions were to set them to core/images/smilies/smile.png, or the equivalent of the smilies location you are using.

    As Wayne has pointed out, as far as vBulletin is concerned, enabling SSL is essentially just a change in the URL settings. Everything else is at server-side and is the responsibility of your hosts, other than if (as in the case above) you are directly referencing http URLs in any of the settings, stylevars or templates.

    I'm unsure how you have changed the smilie paths if you cannot get into the admincp. Changing a smilie path will not and can not lock you out of the admincp.
    Last edited by Mark.B; Tue 25 Aug '20, 3:46am.

    Leave a comment:


  • energetic-forum
    replied
    It will not recognize my email, which I know is correct btw.

    Leave a comment:


  • energetic-forum
    replied
    Ok, each path now is only the smilie name .png, I can change all the paths.

    I still have no SSL, though.

    And I'm locked out of the forum and admincp and I used the same name/pw. How do I get access?

    Leave a comment:


  • energetic-forum
    replied
    Originally posted by Wayne Luke View Post
    Make sure your smilies are using relative URLs under Smilies -> Smilies Manager. So for smile.png the path should be core/images/smilies/smile.png. Repeat for each smilie.
    Ok, each path now is only the smilie name .png, I can change all the paths.

    I still have no SSL, though.

    Leave a comment:


  • Wayne Luke
    replied
    Make sure your smilies are using relative URLs under Smilies -> Smilies Manager. So for smile.png the path should be core/images/smilies/smile.png. Repeat for each smilie.

    Leave a comment:


  • energetic-forum
    replied

    This is the response from the server company.

    We have gone through your issue, and we could see that your domain is loading with mixed content. You can verify it by going through this link. "https://www.whynopadlock.com/results/_____________".
    ```
    An image with an insecure url of "http://www._____________.com/core/images/smilies/smile.png" was loaded on line: 4870 of https://______________.com/.
    ```
    As your partner mentioned, it means that the link "http://www._______________.com/core/images/smilies/smile.png" is loading through http and you have to update it to load through https and in doing so your issue will be fixed.

    Since your domain is a custom site, we are not familiar with the code in your domain and hence our support is limited. Hence you have contact your developers to fix this issue for you. You can refer to this link for more information "https://forum.vbulletin.com/forum/vbulletin-4/vbulletin-4-questions-problems-and-troubleshooting/4376914-mixed-content-problems-http-https".

    Does this have anything to do with the rebuilding of the templates?

    Leave a comment:


  • Wayne Luke
    replied
    According to Google, all AutoSSL does is automatically generate and renew a certificate from Let's Encrypt.

    The only lines in the .htaccess are to redirect calls to HTTP to HTTPS. It really doesn't need to change if you already have HTTPS in your browser's address bar. Nothing else needs to be changed here as far as I am aware but since .htaccess is a HOSTING configuration file, you should ask your hosting provider.

    When I visit the site on your customer account, I can load the AdminCP with HTTPS but since the Forum URL still references HTTP, it isn't secure. If switching the URL to HTTPS breaks things, you need to speak with your hosting provider about proper configuration. As far as vBulletin is concerned, all that is required is updating the Forum and Core URLs. There is no secret HTTPS switch anywhere. It relies 100% on the URLs.

    Leave a comment:


  • Mark.B
    replied
    Originally posted by energetic-forum View Post
    I enabled autossl in whm.

    In admincp, says cannot connect to the url.

    How can I unbreak my site?

    Or do I need to do something with .htaccess?
    You would need to ask your host about this. We have no way of knowing what the issue is with your server.

    Leave a comment:


  • energetic-forum
    replied
    Ok, had to uncomment the 2 lines in htaccess, might be helpful for instructions for vb5 to mention that.

    I have google set for jsquery and rebuilt styles.

    In admincp, it is secure but on main website, it won't show it is secure.
    Last edited by energetic-forum; Mon 24 Aug '20, 10:08am.

    Leave a comment:


  • Mark.B
    replied
    Originally posted by energetic-forum View Post
    The instructions here look a bit dated: https://forum.vbulletin.com/articles...forum-to-https

    vBulletin URL and Core URL are in "Site URLs and Routing" rather thani n Site Name / URL / Contact Details.

    Where is Login URL?

    All 3 still need to have s added to http for https?

    Am I required to modify the .htaccess file or just if it doesn't work after activating SSL for the forum's domain?

    Do we still set remote jQuery to Google?

    Do we still use General Update Tools to rebuild styles?

    Thanks!
    I've updated the article regarding the URL settings - the options for these changed recently.

    As far as I'm aware everything else is still ok.

    Leave a comment:


  • energetic-forum
    started a topic Installing SSL

    Installing SSL

    The instructions here look a bit dated: https://forum.vbulletin.com/articles...forum-to-https

    vBulletin URL and Core URL are in "Site URLs and Routing" rather thani n Site Name / URL / Contact Details.

    Where is Login URL?

    All 3 still need to have s added to http for https?

    Am I required to modify the .htaccess file or just if it doesn't work after activating SSL for the forum's domain?

    Do we still set remote jQuery to Google?

    Do we still use General Update Tools to rebuild styles?

    Thanks!

Related Topics

Collapse

Working...
X