Announcement

Collapse
No announcement yet.

Lost Password Not Working

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Lost Password Not Working

    When I try and perform a "Lost Password" function on our forum, after I fill out the form, I get redirected to the page https://ridetech.com/forum/auth/lostpw and just says {"response":null}.

    I do get the following email

    To reset your password, please visit the following page:
    https://ridetech.com/forum/reset-password?userid=7138&activationid=XXXXXXXXXXXXXXXXXX

    I can click on the link and reset my password. Then when I try to log in I get an error telling me that I am entering an invalid password.

    Not real sure where to start looking for the issue.

    https://ridetech.com/forum

    vBulletin 5.4.4

  • #2
    That could be a vBulletin 4.X email. The password reset functionality has been streamlined in vBulletin 5. Please check the contents of your lostpw_gemailbody phrase. It should be:

    Code:
    Dear {1},
    
    You have requested to reset your password on {2} because you have forgotten your password. If you did not request this, please ignore it. It will expire and become useless in 24 hours time.
    
    To reset your password, please visit the following page:
    {4}
    
    Your username is: {1}
    
    To edit your profile, first login with the parameters above. Then go to this page:
    {3}/settings/profile
    
    All the best,
    {2}
    If you have anything in the translation box, please delete it.
    Translations provided by Google.

    Wayne Luke
    The Rabid Badger - a vBulletin Cloud demonstration site.
    vBulletin 5 API

    Comment


    • #3
      Here is what is in the lostpw_gemailbody.

      Click image for larger version  Name:	Capture1.JPG Views:	0 Size:	221.1 KB ID:	4406648

      The email works fine as do the links in the email. It's the Web page that tries to load after you click the Send Email button that loads the message {"response":null}


      Click image for larger versionName:	Capture.JPGViews:	0Size:	72.0 KBID:	4406647
      Attached Files
      Last edited by michaeljulan; Fri 18 Jan '19, 5:41am.

      Comment


      • #4
        Well the response:null is probably the correct response. Your webserver should not instruct the browser to display it. It is a JSON response and how the Web App in your browser talks to the server and vice versa. You should make sure it has the proper mimetype and handling on the server.
        Translations provided by Google.

        Wayne Luke
        The Rabid Badger - a vBulletin Cloud demonstration site.
        vBulletin 5 API

        Comment


        • #5
          We are not seeing the popup that is shown after you click on Send Email. Attached is a screen shot from another site that is using 5.4.3 Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	245
Size:	131.9 KB
ID:	4406658

          Comment


          • #6
            The "{response:null}" is what would tell the Javascript to show this. It should not ever show on the screen. What are the headers of the page when you see response:null on the screen?
            Translations provided by Google.

            Wayne Luke
            The Rabid Badger - a vBulletin Cloud demonstration site.
            vBulletin 5 API

            Comment


            • #7
              <html><head></head><body><pre style="word-wrap: break-word; white-space: pre-wrap;">{"response":null}</pre></body></html>

              Comment


              • #8
                Those aren't the page headers. That is the HTML source code.

                I can't solve this issue with the information given. We'll need a proper support ticket with full access to the server and AdminCP.
                Translations provided by Google.

                Wayne Luke
                The Rabid Badger - a vBulletin Cloud demonstration site.
                vBulletin 5 API

                Comment


                • #9
                  Ticket submitted.

                  Thanks

                  Comment


                  • #10
                    Any help available??

                    Comment


                    • #11
                      I've replied to your ticket. You should follow up there in the future. Closing this topic since trying to chase a support issue in two locations is not productive.
                      Translations provided by Google.

                      Wayne Luke
                      The Rabid Badger - a vBulletin Cloud demonstration site.
                      vBulletin 5 API

                      Comment

                      Related Topics

                      Collapse

                      Working...
                      X