Announcement

Collapse
No announcement yet.

Category text coming as ??????

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • [Bug / Issue] Category text coming as ??????

    I've just now ported from Mybb to VB5

    However I see some small problem.

    The category text is both English and Hindi and is displaying fine. In the forums tables too title column correctly displays English+Hindi languange.

    But if I click on the category then it shows as ???????

    Click image for larger version  Name:	langproblem.JPG Views:	1 Size:	13.9 KB ID:	4389242


    On clicking "Train Enquiry & Seat Availability":

    Click image for larger version  Name:	disp.JPG Views:	1 Size:	43.2 KB ID:	4389243
    Last edited by rag_gupta; Sat 7th Apr '18, 7:47pm.

  • #2
    You vBulletin isn't running in UTF-8 and the character display chosen doesn't support those characters. You can try changing the character set for the language in the AdminCP under Languages & Phrases -> Language Manager. Edit your language. Set the character encoding to UTF-8. It is case-sensitive.
    Translations provided by Google.

    Wayne Luke
    The Rabid Badger - a vBulletin Cloud customization and demonstration site.
    vBulletin 5 Documentation - Updated every Friday. Report issues here.
    vBulletin 5 API - Full / Mobile
    I am not currently available for vB Messenger Chats.

    Comment


    • #3
      First I will tell you that I've already set in settings the HTML encoding to UTF-8.
      Even after setting it I could not find http-equiv setting in the html. But still as in snapshot I can see Hindi text except in the forum title(on the forum page).

      Since I could not find meta http-equiv settings in the html page I've gone ahead and added it in the header_include template. Now I can see this tag in the html( even though Hindi text was already readable).

      In the mysql Hindi text is correctly stored and the table encoding is correctly set to utf8_general_ci.

      Now I've gone ahead and uncommented this line: //$config['Mysqli']['charset'] = 'utf8';
      in file ./core/includes/config.php then cleared the cache.

      But still the same problem.

      Looks like some bug when upgrading. Please resolve this matter.

      I don't agree with you that UTF-8 is case-sensitive as I've other sites in which it is set to utf-8 in small case and working fine.
      Last edited by rag_gupta; Sat 7th Apr '18, 7:53pm.

      Comment


      • #4
        vBulletin requires UTF-8 to be uppercase in that field. That your other sites are working fine is coincidental, not fact that it works. Especially if they are using vBulletin 4 because vBulletin 4 doesn't actually store text as UTF-8.

        The line you uncommented isn't really relevant unless you're using an unsupported version of MySQL. All it does is tell vBulletin to communicate with MySQL in UTF-8 instead of ASCII. All newer versions of MySQL always communicate in UTF-8.

        The ? are because the character encoding does not have a character to show at that location. It is basically an error character.
        Translations provided by Google.

        Wayne Luke
        The Rabid Badger - a vBulletin Cloud customization and demonstration site.
        vBulletin 5 Documentation - Updated every Friday. Report issues here.
        vBulletin 5 API - Full / Mobile
        I am not currently available for vB Messenger Chats.

        Comment


        • #5
          I've changed it to UTF-8 in the settings(please see the photo).

          But this http-equiv does not appear in the web pages. Why it doesn't?

          Because of this I've added this line in the header_include :

          <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />


          This is appearing correctly in the HTML page but still I'm seeing those ???????
          What could be the problem then?

          Comment


          • #6
            The content type meta tag is only needed if the site doesn't send it as an HTTP Header. In vBulletin 5, we send it as a header.

            when you edit the topic, do the character display correctly on the edit screen? if you change them do they display correctly after editing? Is your database using a UTF-8 character set? We recommend that the database used utf8mb4_general_ci for the collation and utf8mb4 for the character set in MySQL. Though utf8 will work if you do not want to support emoticons from mobile devices.
            Translations provided by Google.

            Wayne Luke
            The Rabid Badger - a vBulletin Cloud customization and demonstration site.
            vBulletin 5 Documentation - Updated every Friday. Report issues here.
            vBulletin 5 API - Full / Mobile
            I am not currently available for vB Messenger Chats.

            Comment


            • #7
              You can check the category here: http://bit.ly/2IMsmZA

              What do you mean by "when you edit the topic,". Where should I go and edit this category?

              It looks to me like a bug.

              When I see thru Channels(Admin->Top) or in Channel Management, it shows the Hindi letters correctly.

              I've other forums and sites in Drupal, Mybb etc where there is no problem with this.

              Comment


              • #8
                Whose responsibility is it to resolve this issue?

                Comment


                • #9
                  Originally posted by rag_gupta View Post
                  Whose responsibility is it to resolve this issue?
                  You would be best to speak to your host or database administrator.
                  MARK.B | vBULLETIN SUPPORT

                  TalkNewsUK - My vBulletin 5.5.4 Demo
                  AdminAmmo - My Cloud Demo

                  Comment


                  • #10
                    I myself manage my Ubuntu server as well as develop sites. I've no one else to help me.

                    I've checked your suggestions. It seems to be problem with vBulletin software.

                    If you need any logs I'll provide you.

                    If you give any hint I can debug myself too. But I expect hassle free resolution from your side. The earlier Mybb installation did not have this problem.



                    Comment

                    Related Topics

                    Collapse

                    Working...
                    X