Announcement

Collapse
No announcement yet.

Bad encoding for categories after the migration from 4.x to 5.x

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bad encoding for categories after the migration from 4.x to 5.x

    Hi

    After the migration of our forum to v5.x, the encoding for categories is incorrect and I didn't find where in the admin I should go to solve that issue.

    We're French speaking and thus use accentuated characters. "Main questions" is "Questions gnrales" (see my screen capture).

    As you can see, accentuated characters are well supported for the post's title and not for categories so I presume I should "reset" something like rebuilt aliases but I didn't find where.

    Thanks for your help.
    French Joomla forum : https://forum.joomla.fr

  • #2
    Unfortunately, we have to convert UTF-8 characters to their HTML Entities for use in a URL. The RFC doesn't allow UTF-8 characters in URLs. It is up to the browser to decide how to render these entities. You can edit the URL of these channels in Site Builder. Go to the channel on the User Front-End and click "Edit Page" in the Site Builder Menu. Save the page and you can update the URL to fit your needs.
    Translations provided by Google.

    Wayne Luke
    The Rabid Badger - a vBulletin Cloud customization and demonstration site.
    vBulletin 5 Documentation - Updated every Friday. Report issues here.
    vBulletin 5 API - Full / Mobile
    I am not currently available for vB Messenger Chats.

    Comment


    • #3
      Hi

      My apologies, I didn't understand / find where.

      So, from the user side, I've opened a post. The URL encoding is correct for the "blue" side (see my screen capture) which is the alias of the post title. The URL encoding is bad for the "yellow" side which is the alias of the category (and we've a lot of such categories)

      In the admin side (https://xxx/admincp/?loc=admincp/forum.php), for that channel, I didn't find any area to update the alias.
      In the front side, I click on the Edit site button (site builder) and then Channels and see nowhere where I can edit the alias, can you guide me please ?


      French Joomla forum : https://forum.joomla.fr

      Comment


      • #4
        You cannot change URLs in the AdminCP. That was never stated. You can only change URLs using the Site Builder menu which is shown at the top of your screenshot. If you go forum that is the parent of the topic in your screenshot and click "Edit Page" you can change the URL of that forum when you save the page.
        Translations provided by Google.

        Wayne Luke
        The Rabid Badger - a vBulletin Cloud customization and demonstration site.
        vBulletin 5 Documentation - Updated every Friday. Report issues here.
        vBulletin 5 API - Full / Mobile
        I am not currently available for vB Messenger Chats.

        Comment


        • #5
          Thanks, got it.

          In fact we need to click on Edit page and ... just click on Save the page and it's not intuitive sorry. We need to save the page prior to be able to see the URL field and edit it.

          Found and I confirm, it works.
          French Joomla forum : https://forum.joomla.fr

          Comment

          Related Topics

          Collapse

          Working...
          X