Announcement

Collapse
No announcement yet.

URL BB Code not working right.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • URL BB Code not working right.

    I'm having an issue with vBulletin's URL BB Code. When I post a link, either with the Add Link button on the editor or just paste the url into the text editor, all I get is the url wrapped in the URL tag but no yperlink. This seemed to be a bug early on, but it seems like it's come back?

    Have a look here: https://scififur.net/forum/forum-adm...2034#post52034

    There seems to be a parsing issue. I'm not sure what's going on here, but I've tried linking several different ways. The URL on its own line didn't even get URL tags. URL as part of a line got color and size BB Codes added but no URL. When I retried that another time I got the url tags and no color/font/size tags.

    Then I tried it again on another line with the Add Link button and the link worked. I had the link inside of (Example: ) and that worked. So I have no idea what the problem is.

    Disabled DBTech Infopanels to test, made no difference.

    Only other products I have are Glenn's Quote selected Text mod and and my Edit Signature Link and Custom Profile fields hooks.
    Last edited by Daryn; Thu 23 Mar '17, 2:01pm. Reason: I added more information on what I've tried.

  • #2
    If you edit the forum in the Channel Manager and set Allow BBCode to Yes, does it work?
    Translations provided by Google.

    Wayne Luke
    The Rabid Badger - a vBulletin Cloud demonstration site.
    vBulletin 5 API

    Comment


    • #3
      Originally posted by Wayne Luke View Post
      If you edit the forum in the Channel Manager and set Allow BBCode to Yes, does it work?
      It already was set to yes. The BBCode was added by the forum.

      I was even able to get the link to work on the next post, but deleted it later. So it kinda sorta works but not consistently. I looked underdiagnostics for Problematic modules and see that mod_security is being detected as enabled. When I look for that module in my enabled modules in apache though I don't see it. Think that could be part of it?

      Comment


      • #4
        Originally posted by Daryn View Post

        It already was set to yes. The BBCode was added by the forum.

        I was even able to get the link to work on the next post, but deleted it later. So it kinda sorta works but not consistently. I looked underdiagnostics for Problematic modules and see that mod_security is being detected as enabled. When I look for that module in my enabled modules in apache though I don't see it. Think that could be part of it?
        It could be...ask your host to disable it temporarily and see if that fixes the issue.
        If it does, they need to find the rule that is causing it and change that before turning it back on.
        MARK.B | vBULLETIN SUPPORT

        TalkNewsUK - My vBulletin 5.6.3 Demo
        AdminAmmo - My Cloud Demo

        Comment


        • #5
          Well I self-host. As I said, I can't find this module in my enabled modules in Apache. Maybe it's internal now and have to disable it in the config file.

          These are the mods enabled:
          Code:
          access_compat alias auth_basic authn_core authn_file authz_core authz_host authz_user autoindex deflate dir env expires filter headers mime mpm_prefork negotiation php5 rewrite setenvif socache_shmcb ssl status
          It's not enabled, yet vb thinks it is.
          Last edited by Daryn; Fri 24 Mar '17, 7:09am.

          Comment


          • #6
            What is the list of modules when you type 'httpd -M' at the command line? However, I don't think this would cause a problem with a default installation of mod_security.

            What does the text stored in the database look like?

            select * from text where nodeid=52034

            If you use a table prefix, you'll need to add that before text.
            Translations provided by Google.

            Wayne Luke
            The Rabid Badger - a vBulletin Cloud demonstration site.
            vBulletin 5 API

            Comment


            • #7
              httpd -M or apache2 -M don't come up with much. I know that modules are loaded though as vb runs, deflates, runs under ssl, etc. But I don't see mod_security and I didn't install it myself. So don't know what vb is seeing.

              The text in that post's sql entry looks like this:

              Code:
              [noparse]
              Not a bug, but something I'd like to change if we can; could the titles in [spoiler= tags remain once they are expanded? I use them in the forum writing competitions as the story titles, and I'd rather they be visible once the story is expanded. (Example: [URL="https://scififur.net/forum/emblematic-mezzanine/member-s-story-vault/scififur-writing-competitions/52033-past-writing-competition-winners"]https://scififur.net/forum/emblemati...tition-winners[/URL] ) No worries if not, but if we have the option to do so it'd be nice. EDIT: Also, what's with these url tags it's adding? All I did was copy/paste the link, so I've not added those. I don't mind if we NEED to add them for it to work, but evidently it DOESN'T work, because it's still not a link...
              [/noparse]
              Here's the rawtext from another post where it did work:

              Code:
              [noparse]
              URL test. [COLOR=#CCCCCC][FONT=Exo][SIZE=18px]https://scififur.net/forum/emblematic-mezzanine/member-s-story-vault/scififur-writing-competitions/52033-past-writing-competition-winners (Or in a bracket: [URL="https://scififur.net/forum/emblematic-mezzanine/member-s-story-vault/scififur-writing-competitions/52033-past-writing-competition-winners"]https://scififur.net/forum/emblemati...tition-winners[/URL] ) Using the Link button: [URL="https://scififur.net/forum/emblematic-mezzanine/member-s-story-vault/scififur-writing-competitions/52033-past-writing-competition-winners"]https://scififur.net/forum/emblemati...tition-winners[/URL][/SIZE][/FONT][/COLOR]
              [/noparse]
              Last edited by Wayne Luke; Fri 24 Mar '17, 9:59am.

              Comment

              Related Topics

              Collapse

              • panzerscope
                BBCODE Autolinking Issue
                by panzerscope
                Hey there,

                So I have a BBCODE for Facebook whereby If a user is inserting there FB post onto the thread they would have [FB]https://www.facebook.com/fbname/posts/10162674615185529[/FB]. The...
                Sat 28 Sep '19, 12:10pm
              • x0f
                URL BB code issue
                by x0f
                Hello. We've got an issue with BB-code engine.
                When user posts some URL the engine wraps it with improper bb-code.
                The bug reproduces even on this forum.
                For instance, I'm posting the...
                Sat 23 Mar '13, 4:21am
              Working...
              X