Announcement

Collapse
No announcement yet.

SMTP Email

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • SMTP Email

    I have an issue with SMTP mail function on vBulletin 5.2.5 fresh install. When I use the SMTP server from SparkPost, from Gmail and from my cPanel's email account with TLS connection all of these, the emails from Maintenance > Diagnostics > Email and from Users > Send Email to Users doesn't work, all of these gives me an error about unable to connect.

    If I use my cPanel's email account without TLS/SSL connection I can receive that mail from Maintenance > Diagnostics > Email but not if I use from Users > Send Email to Users.

    Is it a bug or it is something else?


    Regards and merry Christmas to all.

  • #2
    Anyone? I have serious problem with SMTP TLS/SSL mail setup on vBulletin 5.2.5

    Comment


    • #3
      There is no known bug, it certainly works for most people. Can you post the exact error message you get when you run the diagnostic? (X out any sensitive data like username or IP address.)

      Comment


      • #4
        Hello Joe D.

        I'm on a shared server with cPanel (LiteSpeed V6.10 - PHP 5.6.28 - MySQL 5.5.52).

        I've fill in SparkPost's mail settings to use an SMTP server rather than the internal PHP mail() function:

        Click image for larger version

Name:	sparkpostmail.png
Views:	70
Size:	119.3 KB
ID:	4361822

        And I get this error from Diagnostics:

        Click image for larger version

Name:	SparkpostMail_ Diagnostics.png
Views:	66
Size:	33.7 KB
ID:	4361824


        If I use my cPanel's email account with secure TLS settings:

        Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2016-12-27 at 23.08.44.png
Views:	62
Size:	50.4 KB
ID:	4361825

        I get this error:

        Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2016-12-27 at 23.19.38.png
Views:	60
Size:	26.9 KB
ID:	4361826
        Attached Files

        Comment


        • #5
          Your cPanel setup says to use port 465 but your email settings in vBulletin use 587. Change to 465. If that doesn't work try changing from TLS to SSL in the vBulletin settings and see if that works.

          Comment


          • #6
            No, you're wrong. I use port 465 for my cPanel setup and 587 for my SparkPost setup with TLS secure connection both. If you see better you'll see that the first image is from my SparkPost setup, I don't posted the same image twice with my cPanel setup, that means it has changed with my cPanel setup.

            Comment


            • #7
              Ahh I see now. Unfortunately there is something on your host blocking connections on those ports, like a firewall. You'll need to ask your host to open those ports, they may ask what server you need to connect to.

              Are you using URLJet by any chance? They recently made a change and I had to ask them to open port 587 for my own site to connect to outside SMTP email.'

              There is also a small chance your choice of username SMTP_Injection is causing a firewall or security software to block the request. You may want to try a username without SMTP or Injection in the username.

              Comment


              • #8
                The strange thing is that my SparkPost account and the other SMTP servers work fine on another forum software on the same shared server, I'll try to setup a VPS and test again my issue there.

                All these, next year Wishing you a happy new year and I'll be back with new results

                Comment

                widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                Working...
                X