Announcement

Collapse
No announcement yet.

How to fix reputation/likes bar after making changes to the different likes categories?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • fionix
    replied
    We can only hope that this little feature get fixed soon.

    Leave a comment:


  • Wayne Luke
    replied
    Originally posted by mangoz View Post
    Can support tell us where these are hardcoded?
    It was a decision that was made when Reputation was added as a feature over a decade ago and hasn't changed since. Changing it hasn't ever been a critical need for customers.

    No one here can tell you why that particular decision was made. I can speculate that it was done for ease of implementation though.

    Leave a comment:


  • keiahnig
    commented on 's reply
    Thanks for looking into this mangoz, I am having problems with this as well. Voted

  • mangoz
    replied
    Alright so anying finding this later, here's what I figured out so far:



    User table has a reputation and reputationlevelid
    There is a reputationlevel table and a reputation table



    When you rebuild reputation, it just takes the reputation table and calculates all the previous history of reputation giving, then puts that calculated number into the user table, OVERWRITING your manually added reputation and reputation levelid (if you changed them).

    YOU MUST CLEAR SYSTEM CACHE to get any of your changes to appear.

    The reputation bars are TOTALLY separate from your reputation user manager settings. They max out round 600 points???? I wish some one from support would clarify this area since its such a black box.




    So you have a forum with all the boxes maxing out quick? There is nothing you can do to increase the quanity of reputation it takes to fill the bars.


    If you want to slow down your users from filling the bars, you must make it more difficult to give reputation. You can do this in settings in the admincp by doing stuff like requiring that you have most posts to give reputation, etc.



    People have been asking for these bars to increase in reputation quantity for 2 years. Nothing has been done.
    They used to be higher in previous vb versions.
    If you think that this stinks in vb5,vote for this: http://tracker.vbulletin.com/browse/VBV-8423



    Can support tell us where these are hardcoded?

    Leave a comment:


  • mangoz
    replied
    So hunting through the tracker finds this:

    http://tracker.vbulletin.com/browse/VBV-8423


    Can someone with support please answer:

    1>Are the reputation bars not linked to the reputation description??
    Do the bars have nothing to do with the reputation hover description?

    2>Where are the bars harded coded at? This tracker gives very specific numbers saying that they will at 600 and they use to fill at 2000.

    3>Can someone figure how to describe this process in a bug report so it can get in the tracker - for ME the bars are a problem, but I'm also showing clearly that the reputation changes are messed up for the hover description as well. Since the manual is outdated, I have no idea how to describe this process. This is the problem with asking END USERS to report bugs the way you guys need them.

    Last edited by mangoz; Fri 20 Feb '15, 2:31pm.

    Leave a comment:


  • mangoz
    replied
    Rebuilding user avatars and profiles does something else and gave all the bars back to being totally full.

    User table is unchanged and reputation and reputationlevelid fields are still low and should give a very low reptuation hover description and reputation bars that are not full.

    Leave a comment:


  • mangoz
    replied
    So I set everyone to a low reputation and low reputationid in the user table.
    But reputation bars and hover descriptions are all over the place.

    The reputation information is NOT coming from the user table reputation and reputationid

    Leave a comment:


  • mangoz
    replied
    So I reset everyone's reputation to a set number.
    I set their reputationlevelid to a corresponding id.

    This reset the reputation bars.

    The hover desription is still wrong.

    So I did a rebuild reputation and it messed it all up.

    I think its reading the reputation table and trying to implement that reputation history.


    Can I reset the reputation and reputationid in the user table, then clear out the reputation table to start all of the reputations from square one?

    Leave a comment:


  • mangoz
    replied
    What does the reputation table do?

    Leave a comment:


  • mangoz
    commented on 's reply
    I have learned that you are trying to get me to run a SQL to update the reputation field in the user table.
    This will not fix. see my post below. The reputation numbers are low. The reputationid is wrong

  • mangoz
    replied
    Here is explanation with more information.


    http://i.imgur.com/HhGs8ef.png

    Reputation rebuild doesn't work. It's broken??



    How can I fix now for my own forum?
    Last edited by mangoz; Fri 20 Feb '15, 3:32pm.

    Leave a comment:


  • mangoz
    replied
    deleted as I have found more information that may help
    Last edited by mangoz; Fri 20 Feb '15, 1:50pm.

    Leave a comment:


  • Wayne Luke
    replied
    What are the values for reputation in the database? Could need even bigger numbers or the rebuild is broken in vBulletin 5. If it is broken, then we need to have the developers fix it. You can reset reputation by updating the user table.

    update user set reputation = X;

    Change X to what you want it to be.

    Leave a comment:


  • mangoz
    replied
    More example to describe:

    Before I did your reccommended changes:

    Settings were:
    User has a spectacular aura about should take 150
    User is a jewel in the rough should now take 250

    User has a reputation beyond repute should not take 2000



    New settings:
    User has a spectacular aura about should take 1500
    User is a jewel in the rough should now take 2500

    User has a reputation beyond repute should not take 20000


    I rebuild reputation.

    I got to a thread, I see user A mouse over bar, it says "has a spectacular aura about s" mouse over user B "is a jewel in the rough "
    Both user A and B have full orange bars.


    It's changing the mouse over. It does nothing to the orange pips

    Leave a comment:


  • mangoz
    replied
    I did that.

    That's what I'm saying.

    I went and changed the whole scheme

    Default needed 10? I made it 100.
    Default needed 50? I made it 500.

    I rebuild reputation.

    All the bars are still lit up max. They don't represent the new setup

    Leave a comment:

widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
Working...
X