Announcement

Collapse
No announcement yet.

vB5 - install problems on localhost

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • vB5 - install problems on localhost

    Hello,

    I installed vBulletin 5. Or at least... I think I did.

    I edited the config file in the root folder. Then the config file in the core/includes/

    Installation was successful. It told me to go to adminCP or back to install.

    On the adminCP page I get a coplete WHITE page. No title... nothing.

    I managed to access the root of the forum. If I click LOGIN or SIGN UP in the top right corner I get this in the dropdown:

    Not Found

    The requested URL /vB5/auth/login-form was not found on this server.
    If I click register I go here:
    http://localhost/vB5/register

    Ofcourse, the page does not exist.

    If I click FAQ I go here:
    http://localhost/vB5/faq.php

    This also does not exist.


    This are my paths to my forum:

    PHP Code:
    $config['baseurl'] = 'http://localhost/vB5';

        
    // This is the url and web based path to your core directory
    $config['baseurl_core'] = 'http://localhost/vB5/core';


    // This will only be used if you wish to require https logins

    // You will not need to change this setting most of the time.
    $config['baseurl_login'] = $config['baseurl'];

        
    // If you do wish to use https for login, uncomment this line
        // Then fill in your https url.
    //$config['baseurl_login'] = 'https://www.yourdomain.com/folder';


        //    ****** System Paths ******
        // These are the system paths and folders for your vBulletin files
        // This setting is for where your vbulletin core folder is
    $config['core_path'] = 'C:\wamp\www\vB5\core'
    Any ideas?

    Thanks
    GamerPET.com - Honest Game Reviews

    REMEMBER : Life is better with animals.

  • #2
    AFAIK you need to escape \ in your Windows file path (on core_path) like \\:

    PHP Code:
    $config['core_path'] = 'C:\\wamp\\www\\vB5\\core'

    vBulletin QA - vBulletin Support French - Lead Project Tools developer

    Next release? Soon(tm)

    Comment


    • #3
      Yea I did that. Same problem.
      It's like my instalation is incomplete.

      c:\wamp\www\vB5\admincp\img\
      c:\wamp\www\vB5\admincp\js\
      c:\wamp\www\vB5\admincp\index.html
      This is all my files/folders from the admincp.

      Is this normal?
      GamerPET.com - Honest Game Reviews

      REMEMBER : Life is better with animals.

      Comment


      • #4
        Did you upload the .htaccess file? What version of php/mysql are you running? Is suhosin enabled?

        edit: and yes, there are only two directories (which have several files each) and one file in the main /admincp directory.

        Please don't PM or VM me for support - I only help out in the threads.
        vBulletin Manual & vBulletin 4.0 Code Documentation (API)
        Want help modifying your vbulletin forum? Head on over to vbulletin.org
        If I post CSS and you don't know where it goes, throw it into the additional.css template.

        W3Schools <- awesome site for html/css help

        Comment


        • #5
          If you are using WampServer, you need to enable mod_rewrite on its task tray menu under Apache -> Apache Modules. This is disabled by default. Once you do that, Apache should restart and the rewrites should start working.
          Last edited by Wayne Luke; Wed 26th Sep '12, 4:25pm.
          Translations provided by Google.

          Wayne Luke
          The Rabid Badger - a vBulletin Cloud demonstration site.
          vBulletin 5 API - Full / Mobile
          Vote for your favorite feature requests and the bugs you want to see fixed.

          Comment


          • #6
            Yea I knew it had something to do with the .htacess file. I deleted it thinking that vBulletin will go on "default links mode" but I totally forghot about the rewrite_module.

            Thanks
            GamerPET.com - Honest Game Reviews

            REMEMBER : Life is better with animals.

            Comment


            • #7
              After doing else, i got same error : The requested URL /auth/login-form was not found on this server.

              Comment


              • #8
                Please start your own thread with full details of the problem.
                MARK.B | vBULLETIN SUPPORT

                TalkNewsUK - My vBulletin 5.5.6 Demo
                AdminAmmo - My Cloud Demo

                Comment

                Related Topics

                Collapse

                Working...
                X