Announcement

Collapse
No announcement yet.

Two issues

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Two issues

    Hi, two rather serious issues with a forum I admin (thescambaiter.com/forum/)

    1) In the messaging system, the 'widget' on the left which links to the different folders (like inbox) gives the error


    An internal error has occurred and the module cannot be displayed. Template: widget_privatemessage_navigation Controller: content_privatemessage Method: fetchSummary Arguments: Array ( ) Errors:

    Array
    (
    [0] => Array
    (
    [0] => invalid_data_requested
    )

    [1] => Array
    (
    [0] => exception_trace
    [1] => #0 /home/u312436878/public_html/forum/core/vb/library/content/text.php(229): vB_Library_Content->getFullContent(Array, false)
    #1 /home/u312436878/public_html/forum/core/vb/api/content.php(921): vB_Library_Content_Text->getFullContent(Array, false)
    #2 /home/u312436878/public_html/forum/core/vb/library/node.php(2466): vB_Api_Content->getFullContent(Array)
    #3 /home/u312436878/public_html/forum/core/vb/api/node.php(3162): vB_Library_Node->listPendingPostsForCurrentUser(Array)
    #4 /home/u312436878/public_html/forum/core/vb/library/content/privatemessage.php(1090): vB_Api_Node->listPendingPostsForCurrentUser(Array)
    #5 /home/u312436878/public_html/forum/core/vb/api/content/privatemessage.php(439): vB_Library_Content_Privatemessage->fetchSummary('18')
    #6 [internal function]: vB_Api_Content_Privatemessage->fetchSummary()
    #7 /home/u312436878/public_html/forum/core/vb/api/wrapper.php(110): call_user_func_array(Array, Array)
    #8 [internal function]: vB_Api_Wrapper->__call('fetchSummary', Array)
    #9 [internal function]: vB_Api_Wrapper->fetchSummary()
    #10 /home/u312436878/public_html/forum/includes/api/interface/collapsed.php(81): call_user_func_array(Array, Array)
    #11 /home/u312436878/public_html/forum/includes/vb5/template/runtime.php(472): Api_Interface_Collapsed->callApi('content_private...', 'fetchSummary', Array, false, true)
    #12 /home/u312436878/public_html/forum/includes/vb5/template.php(275) : eval()'d code(45): vB5_Template_Runtime:arseData('content_private...', 'fetchSummary')
    #13 /home/u312436878/public_html/forum/includes/vb5/template.php(275): eval()
    #14 /home/u312436878/public_html/forum/includes/vb5/template/cache.php(163): vB5_Template->render(false)
    #15 /home/u312436878/public_html/forum/includes/vb5/template.php(298): vB5_Template_Cache->replacePlaceholders('<meta http-equi...')
    #16 /home/u312436878/public_html/forum/includes/vb5/frontend/controller/page.php(173): vB5_Template->render()
    #17 [internal function]: vB5_Frontend_Controller_Page->index('15', 'privatemessage_...', 'index', '15', 'I'm a dummy val...')
    #18 /home/u312436878/public_html/forum/index.php(72): call_user_func_array(Array, Array)
    #19 {main}
    )

    [2] => Array
    (
    [0] => errormsg
    [1] => Error <b>API Error</b><br><b>Error:</b> invalid_data_requested<br> occurred in file /home/u312436878/public_html/forum/core/vb/library/content.php on line 1736
    )

    )

    2) The attachment system is failing - it only seems to work with pictures - upload anything else and the 'attachment' link on the post goes to a blank page. In fact it's blank for some pictures too.

    Also something seems to be sending CPU usage through the roof, I'm having to upgrade to VPS just to host this forum properly!

  • #2
    And issue 3)

    When I manually build a sitemap it says
    Processing: ...
    Processing: vbulletin_sitemap_thread_0.xml

    But on the same page, underneath, I get an error "That action could not be completed. Please try again, and if this occurs again please contact the system administrator and tell them how you got this message."

    Then when I click next page I get a 404 error. The address that fails to load in the frame when I click 'next page' is http://thescambaiter.com/forum/sitem...dobuildsitemap as sitemap.php doesn't seem to exist.

    Comment


    • #3
      Ok - for issue #3, the sitemap one, the errors are

      Database error in vBulletin 5.0.3:


      [Showing truncated query, original length: 9654531]
      [First 500 chars]
      Invalid SQL:
      /** saveDbCache */ REPLACE INTO cache (cacheid,expires,created,locktime,serialized,data) values
      ('node_117_lvl1data', 1375046239, 1374959839, 0, '1', 'a:57:{s:6:\"nodeid\";s:3:\"117\";s:7:\"routeid\";s:3:\"304\";s:13:\"contenttypeid\";s:2:\ "20\";s:11:\"publishdate\";s:10:\"1268670327\";s:13:\"unpublishdate\";s:1:\"0\";s:6:\"user id\";s:1:\"8\";s:7:\"groupid\";N;s:10:\"authorname\";s:18:\"Michael Rotchburns\";s:11:\"description\";N;s:8:\"keywords\";s:135:\"figure, supposed, suggesti
      [Last 500 chars]
      "deleteuserid\";N;s:12:\"deletereason\";N;s:4:\"open\";s:1:\"1\";s:8:\"showopen\";s:1:\"1\ ";s:6:\"sticky\";s:1:\"0\";s:8:\"approved\";s:1:\"1\";s:12:\"showapproved\";s:1:\"1\";s:9: \"viewperms\";s:1:\"2\";s:12:\"commentperms\";s:1:\"1\";s:11:\"nodeoptions\";s:3:\"138\";s :8:\"prefixid\";N;s:6:\"iconid\";s:1:\"0\";s:24:\"dbtech_usertag_enabletag\";s:1:\"1\";s:2 8:\"dbtech_usertag_enablemention\";s:1:\"1\";s:26:\"dbtech_usertag_enablequote\";s:1:\"1\" ;s:25:\"dbtech_usertag_enablehash\";s:1:\"1\";}');

      MySQL Error : Got a packet bigger than 'max_allowed_packet' bytes
      Error Number : 1153
      Database error in vBulletin 5.0.3:


      [Showing truncated query, original length: 9652177]
      [First 500 chars]
      Invalid SQL:
      /** saveDbCache */ REPLACE INTO cache (cacheid,expires,created,locktime,serialized,data) values
      ('node_117_lvl1data', 1375046363, 1374959963, 0, '1', 'a:57:{s:6:\"nodeid\";s:3:\"117\";s:7:\"routeid\";s:3:\"304\";s:13:\"contenttypeid\";s:2:\ "20\";s:11:\"publishdate\";s:10:\"1268670327\";s:13:\"unpublishdate\";s:1:\"0\";s:6:\"user id\";s:1:\"8\";s:7:\"groupid\";N;s:10:\"authorname\";s:18:\"Michael Rotchburns\";s:11:\"description\";N;s:8:\"keywords\";s:135:\"figure, supposed, suggesti
      [Last 500 chars]
      "deleteuserid\";N;s:12:\"deletereason\";N;s:4:\"open\";s:1:\"1\";s:8:\"showopen\";s:1:\"1\ ";s:6:\"sticky\";s:1:\"0\";s:8:\"approved\";s:1:\"1\";s:12:\"showapproved\";s:1:\"1\";s:9: \"viewperms\";s:1:\"2\";s:12:\"commentperms\";s:1:\"1\";s:11:\"nodeoptions\";s:3:\"138\";s :8:\"prefixid\";N;s:6:\"iconid\";s:1:\"0\";s:24:\"dbtech_usertag_enabletag\";s:1:\"1\";s:2 8:\"dbtech_usertag_enablemention\";s:1:\"1\";s:26:\"dbtech_usertag_enablequote\";s:1:\"1\" ;s:25:\"dbtech_usertag_enablehash\";s:1:\"1\";}');

      MySQL Error : Got a packet bigger than 'max_allowed_packet' bytes
      Database error in vBulletin 5.0.3:

      Invalid SQL:
      SELECT * FROM rsslog
      WHERE `uniquehash` IN ('48495acd6e18f85f2a56d3e4f46db1ae','afbb4e06750fc0a39ff6cf1d2ee1cc5c','210429310f867105fd dec3c2cbd372ee','8870e11c1364592d7d975c305c854485','4432af233567b88cbd7824c7b94bf42e','27f c194cd623b57c5e7e20856d3f0b8c','dca16d8edb1f4c7800d523e97522a49c','549d895f7cea9227bab9170 2ba0182f5','15bdf5366cb8f3ad73bf25f3a880c5f6','d4b4fa6e593a6a03ef1151ba53259282');

      MySQL Error : MySQL server has gone away
      Looks like the REPLACE INTO cache query is too long so the server doesn't like it

      Comment


      • #4
        You need to up the MySQL max_packet_Size

        Comment


        • #5
          Thanks for your reply, I can't as it's a shared host (though thanks to the CPU hog that is vB5 I might well have to get a VPS just to host it)

          And any idea about the other (first) 2 questions?

          Comment


          • #6
            Does this "priority forum support" actually exist? I'm beginning to think it's just a pile of cr*p. Where is everyone? So many threads with people waiting for answers

            Comment


            • #7
              What happened on your site just prior to the error on your messages page? And is everyone getting this error on their messages page or just you? Is there anything in your error_logs (if you don't know where they are, ask your host) at the time that you get the error?

              Have you checked your Attachment Manager and verified the types of files you are trying to upload are listed there? And did you check Attachment Permissions to verify the users are allowed to use that file type? And is everyone having issues trying to upload files other than images? And, again, is anything in your error_logs when you try to upload them but can't? And what is the exact error the user is given when this happens?

              Please don't PM or VM me for support - I only help out in the threads.
              vBulletin Manual & vBulletin 4.0 Code Documentation (API)
              Want help modifying your vbulletin forum? Head on over to vbulletin.org
              If I post CSS and you don't know where it goes, throw it into the additional.css template.

              W3Schools &lt;- awesome site for html/css help

              Comment


              • #8
                Nothing happened beforehand, nothing in the error logs to do with that error, and everyone gets them. Seems to be fine after I clear the cache until someone clicks on *anything* in that menu, then the error comes for everyone. The file types are listed, the permissions are fine, everyone else gets these issues and nothing in the error logs on this. The upload appears to go fine, for everyone, but everyone sees blank pages when they click to view the uploaded attachments. The exceptions are the pictures which display fine.

                Comment


                • #9
                  You need to ask your host to increase the max_packet_size, there isn't a work around for caching less data.

                  Comment


                  • #10
                    All the issues here appear to be fixed, replaced by two major ones in my other thread

                    Comment

                    Related Topics

                    Collapse

                    Working...
                    X