Announcement

Collapse
No announcement yet.

Avatars and Attachments not importing

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • crisl
    replied
    seems like I have the same problem.
    I did a first import without problems, there the attachments where imported to the database.
    Now I was retesting my migration todo and the import of the attachments doesn't work anymore. I will try to set it back to database and redo the import ... unfortunately I have something around 70.000 attachments it does take a while

    Leave a comment:


  • _dB_
    replied
    Originally posted by bogley View Post
    OK, so you moved them from filesystem to database, and then back to filesystem and this worked for you?

    May I ask how many attachments you have, and total filesize? I'm thinking I may give this a try.
    Yes, in VB setting changed storage type to Database --> import all attachments --> changed storage type back to filesystem. All attachments where in the filesystem directory.

    BUT I have less than 200 attachments ...~100MB.

    Leave a comment:


  • bogley
    replied
    Originally posted by _dB_ View Post
    Modified VB settings to store attachments in the Database, and with the SAME path (where I used to get Failed :: Attachment not importedattach file 2 error) tried the import.

    Import worked 100% into database. Definitely not a path issue.

    I then changed the attachment storage location to filesystem again, and VB moved them all to the filesystem like I intended in the first place.

    Not sure how efficient this is for large number of attachments, but still better than downgrading to v3.x
    OK, so you moved them from filesystem to database, and then back to filesystem and this worked for you?

    May I ask how many attachments you have, and total filesize? I'm thinking I may give this a try.

    Leave a comment:


  • _dB_
    replied
    Modified VB settings to store attachments in the Database, and with the SAME path (where I used to get Failed :: Attachment not importedattach file 2 error) tried the import.

    Import worked 100% into database. Definitely not a path issue.

    I then changed the attachment storage location to filesystem again, and VB moved them all to the filesystem like I intended in the first place.

    Not sure how efficient this is for large number of attachments, but still better than downgrading to v3.x
    Last edited by _dB_; Fri 5th Mar '10, 10:31pm.

    Leave a comment:


  • bogley
    replied
    Originally posted by Lt. Dan View Post
    I finally got it to work. Had to use the absolute server path which for me was something like hom/~user/www/forum/images/attachements/ etc...

    Imported great after that.
    You were able to import your phpbb attachments into vb 4.0.2?

    Leave a comment:


  • _dB_
    replied
    Same issue: phpBB3.0.6 -> VB4.0.2

    I store attachments in filesystem.

    I also get Failed :: Attachment not importedattach file 2

    If I change the path to something else, I get the Source file not found error, thus I assume my path is correct.

    Would appreciate some feedback from vb whether this is a known issue, then at least we can wait for updated Impex SW in stead of wasting time trying to get it right.
    Last edited by _dB_; Fri 5th Mar '10, 4:57am.

    Leave a comment:


  • Lt. Dan
    replied
    I finally got it to work. Had to use the absolute server path which for me was something like hom/~user/www/forum/images/attachements/ etc...

    Imported great after that.

    Leave a comment:


  • bogley
    replied
    any update? This is pushing back my "Go Live" date... originally this weekend. At this point, I'm greatly fearing the thought of rolling back to 3.8.4, importing, then reconfiguring my whole board in 4.0.2. I'm afraid I'd have to shut my board down too long for that whole process.

    Leave a comment:


  • bogley
    replied
    Originally posted by Lt. Dan View Post
    I'm using an absolute http://www.xxxx.com/images/atachments path which seemed to work fine for avatar imports.
    I've never been able to import my attachments using the http:// address, I've always had to use the server path (if that's the correct term)
    example /var/www/vhosts/bogley.com/httpdocs/forum/files

    *********************************

    On another note, 4.0.2 is available now. Has anybody tried importing directly from phpbb 2 to this, or will we still need to go through 3.8.4?

    Leave a comment:


  • Lt. Dan
    replied
    Originally posted by bogley View Post
    SOLUTION

    Roll back to vb 3.8.4, import attachments (and everything) and then upgrade.

    I haven't done the upgrade back up to 4.0.1 yet, but I ASSUME it will work still.

    I am using the file system to store my attachments, just created a file named "files" under "images". chmod'd it to 777 - attachments imported FLAWLESSLY. First try. (Well, make that the 47th try) Seriously, I bought my license back in September and have been on a goose chase.

    No offense to the developers, I appreciate the hard work and the quality of the software, but it seems like the whole vbulletin support team should be on the same page with this.

    Impex may import the attachments in the database storage method for 4.0.1, but it does not yet import attachments into the file system storage method.

    I know you rely heavily on feedback, so I hope I'm not ranting too hard, your work is appreciated. Just had to get that out there.
    I rolled back to 3.8.4 because I couldn't get attachments to import from 3.7.1 to 4.x. Well, I still have the same problem. It tells me source file not found. Am I putting the path in wrong? I'm using an absolute http://www.xxxx.com/images/atachments path which seemed to work fine for avatar imports.

    Any suggestions?

    Leave a comment:


  • ngergel
    replied
    Thanks for solution. Seems I'll try to import to database, and then which to filesystem.

    However, I'd like to ask developers if there are any timelines for fixing this bug with 4.0.1 and ImpEx?

    Leave a comment:


  • bogley
    replied
    SOLUTION

    Roll back to vb 3.8.4, import attachments (and everything) and then upgrade.

    I haven't done the upgrade back up to 4.0.1 yet, but I ASSUME it will work still.

    I am using the file system to store my attachments, just created a file named "files" under "images". chmod'd it to 777 - attachments imported FLAWLESSLY. First try. (Well, make that the 47th try) Seriously, I bought my license back in September and have been on a goose chase.

    No offense to the developers, I appreciate the hard work and the quality of the software, but it seems like the whole vbulletin support team should be on the same page with this.

    Impex may import the attachments in the database storage method for 4.0.1, but it does not yet import attachments into the file system storage method.

    I know you rely heavily on feedback, so I hope I'm not ranting too hard, your work is appreciated. Just had to get that out there.

    Leave a comment:


  • ciaba
    replied
    clean import
    phpbb 3 to vb 4.0.1
    if I set attachments stored in filesystem -> importing attachments - Failed :: Attachment not importedattach file 2
    if I set attachments stored in DB impex says the attachments are imported and i can finish the migration but after rebuilding threads and forums information I still don't have attachments in my post
    after a while I found all attachments (about 2600 files) in the first post of my forum, and there is no reason they are there!

    I can't believe a commercial software can be so bugged, i'm very very disappointed

    Leave a comment:


  • bogley
    replied
    I've been told by Zachery to install 3.8.4, do the import, and then upgrade to 4.0.1. This is what I'll try tonight. Kind of a nightmare, I've wasted hours upon hours trying this. I would set something, attempt the import which goes through all 33,000+ of my attachments, see that it wasn't working right from the start, and have to wait for them all to cycle through.

    Then I'd try another setting.... do the whole process some 20 minutes later.... and then another. I tried different tmp files in different places in my FTP server, looked all over my server settings to see if a tiny step was overlooked. 3 support tickets later, and I'll end up trying a tip I got from a forum.

    If the 3.8.4 - upgrade method works tonight, most of my frustration will be eliminated, but not all of it.

    Leave a comment:


  • ngergel
    replied
    same for me. From phpBB2 to vB 4.0.1 - same problem

    Leave a comment:

widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
Working...
X