Announcement

Collapse
No announcement yet.

Web Wiz 8 to vB 4.0 MSSQL source DB issues

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Web Wiz 8 to vB 4.0 MSSQL source DB issues

    Hi,

    I'm importing my Web Wiz Forums 8.04 data to vB 4.0 using impex.

    Source DB is MSSQL.

    I've edited the Impex config file as below, but when I run Step 1 the source tables display as not found.

    Code:
    # mysql / mssql
    $impexconfig['source']['databasetype']	= 'mssql';  // mysql OR mssql
    $impexconfig['source']['server']		= 'localhost';  *
    $impexconfig['source']['user']			= 'username';
    $impexconfig['source']['password']		= 'password';
    $impexconfig['source']['database']		= 'dbname';
    $impexconfig['source']['tableprefix']   = 'tbl';
    * also tried 'COMPUTERNAME\DBINSTANCE'

    Code:
    Altering tables
    
    ImpEx will now Alter the tables in the vB database to include import id numbers.
    
    This is needed during the import process for maintaining refrences between the tables during an import.If you have large tables (i.e. lots of posts) this can take some time.
    They will also be left after the import if you need to link back to the origional vB userid.
    
    
    moderator - importmoderatorid OK 
    usergroup - importusergroupid OK 
    ranks - importrankid OK 
    poll - importpollid OK 
    forum - importforumid OK 
    forum - importcategoryid OK 
    user - importuserid OK 
    style - importstyleid OK 
    thread - importthreadid OK 
    post - importthreadid OK 
    thread - importforumid OK 
    smilie - importsmilieid OK 
    pmtext - importpmid OK 
    avatar - importavatarid OK 
    customavatar - importcustomavatarid OK 
    customprofilepic - importcustomprofilepicid OK 
    post - importpostid OK 
    attachment - importattachmentid OK 
    pm - importpmid OK 
    usernote - importusernoteid OK 
    phrase - importphraseid OK 
    subscription - importsubscriptionid OK 
    subscriptionlog - importsubscriptionlogid OK
    tblActiveUser NOT found.
    tblAuthor NOT found.
    tblBanList NOT found.
    tblBookMark NOT found.
    tblBuddyList NOT found.
    tblCategory NOT found.
    tblConfiguration NOT found.
    tblDateTimeFormat NOT found.
    tblEmailNotify NOT found.
    tblForum NOT found.
    tblGroup NOT found.
    tblGuestName NOT found.
    tblPMMessage NOT found.
    tblPermissions NOT found.
    tblPoll NOT found.
    tblPollChoice NOT found.
    tblSmut NOT found.
    tblThread NOT found.
    tblTopic NOT found.
    Any advice would be much appreciated!

  • #2
    $impexconfig['source']['databasetype'] = 'mssql'; // mysql OR mssql
    $impexconfig['source']['server'] = 'localhost'; *
    $impexconfig['source']['user'] = 'username';
    $impexconfig['source']['password'] = 'password';
    $impexconfig['source']['database'] = 'dbname';
    $impexconfig['source']['tableprefix'] = 'tbl';
    is this the details you are using, if so, you need to enter the database's username and password, tbl prefix (if there is one) and also the database name details for your source forum i.e. web wiz 8

    Comment

    widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
    Working...
    X