Announcement

Collapse
No announcement yet.

ImpEx 1.9 error with "Check and Update Database"

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ImpEx 1.9 error with "Check and Update Database"

    ImpEx 1.9 error with "Check and Update Database"

    I will continue to search the forums but...

    The first step of importing my phpBB 3.X database is getting snag. It is stating the following and I am unsure if I am just not understanding it.

    Possibly custom tables or incorrect prefix :

    acl_groups NOT found.
    acl_options NOT found.
    acl_roles NOT found.
    acl_roles_data NOT found.
    acl_users NOT found.
    attachments NOT found.
    banlist NOT found.
    bbcodes NOT found.
    bookmarks NOT found.
    bots NOT found.
    config NOT found.
    confirm NOT found.
    disallow NOT found.
    drafts NOT found.
    extension_groups NOT found.
    extensions NOT found.
    forums NOT found.
    forums_access NOT found.
    forums_track NOT found.
    forums_watch NOT found.
    groups NOT found.
    icons NOT found.
    lang NOT found.
    log NOT found.
    moderator_cache NOT found.
    modules NOT found.
    poll_options NOT found.
    poll_votes NOT found.
    posts NOT found.
    privmsgs NOT found.
    privmsgs_folder NOT found.
    privmsgs_rules NOT found.
    privmsgs_to NOT found.
    profile_fields NOT found.
    profile_fields_data NOT found.
    profile_fields_lang NOT found.
    profile_lang NOT found.
    ranks NOT found.
    reports NOT found.
    reports_reasons NOT found.
    search_results NOT found.
    search_wordlist NOT found.
    search_wordmatch NOT found.
    sessions NOT found.
    sessions_keys NOT found.
    sitelist NOT found.
    smilies NOT found.
    styles NOT found.
    styles_imageset NOT found.
    styles_template NOT found.
    styles_template_data NOT found.
    styles_theme NOT found.
    topics NOT found.
    topics_posted NOT found.
    topics_track NOT found.
    topics_watch NOT found.
    user_group NOT found.
    users NOT found.
    warnings NOT found.
    words NOT found.
    zebra NOT found.

    If you have all red tables, i.e. none correct this could possible be your table prefix :

    phpbb_
    Failed Check database permissions and connection, or table prefix to ensure its correct
    I have verified that the database permissions are correct (All) as well as verified that the table prefix is indeed "phpbb_"

    Any help would be most appreciated.

  • #2
    This is occurring on Step 3 of the process, if that helps.

    Comment


    • #3
      The answer is in that message:

      If you have all red tables, i.e. none correct this could possible be your table prefix :

      phpbb_
      Failed Check database permissions and connection, or table prefix to ensure its correct
      Steve Machol, former vBulletin Customer Support Manager (and NOT retired!)
      Change CKEditor Colors to Match Style (for 4.1.4 and above)

      Steve Machol Photography


      Mankind is the only creature smart enough to know its own history, and dumb enough to ignore it.


      Comment


      • #4
        Does this mean that I need to change the table-prefix on my current forum? I am not sure how to proceed.

        Comment


        • #5
          It means you need to edit the source table prefix in ImpExConfig.php to: phpbb_
          Steve Machol, former vBulletin Customer Support Manager (and NOT retired!)
          Change CKEditor Colors to Match Style (for 4.1.4 and above)

          Steve Machol Photography


          Mankind is the only creature smart enough to know its own history, and dumb enough to ignore it.


          Comment


          • #6
            Thanks Steve, this is very much appreciated.

            Comment

            widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
            Working...
            X