Announcement

Collapse
No announcement yet.

Impex from Yabb 2.1 to vB 3.6.8

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Impex from Yabb 2.1 to vB 3.6.8

    Hello. I am working on getting my Yabb 2.1 forum over to VB. I have VB installed on my website and setup... I just need to migrate the data.

    I have read through the impex instructions...

    To do a test import I can load a second instance of VB on the same server but will have to use a different database, correct?

    My VB install is here:
    html/forum

    I can load a test forum here?:
    html/forum_test



    I did a full backup of my Yabb 2.1 and copied the data back to the server into different folders.

    My active Yabb forum is here:
    cgi-bin/yabb2
    html/public_html2

    My backed up forum data is here:
    cgi-bin/yabb2_test
    html/public_html2_test

    Does impex ask me for the source path durring the process or do I need to specify the folder locations beforehand?

    Thanks, Kev

  • #2
    Yes, you can set up a second vBulletin forum for testing your import. Please make sure that it is in a directory named testvb and is behind htaccess password protection.

    During the import process you will be asked to enter the paths to your yabb files. These will need to be the full server paths. If they are incorrect, then nothing will import and/or you will receive messages to say that you have the wrong path/file not found.

    Comment


    • #3
      Ok. Thank you.

      I will install the test forum at:
      html/testvb

      Im not familiar with what "behind htaccess password protection" is. Is this something special I need to set up?

      Thanks, Kev

      Comment


      • #4
        If your server has cPanel or Plesk then you can set it up through there by going to Password Protect Directory or Lock Directory. Otherwise, there are many htaccess and htpassword generators which can be found through google that you can use to create the two files required then you need to upload them to your testvb directory.

        Comment


        • #5
          Ok. Thanks again.

          I password protected the directory. I wouldn't have thought of doing so. I see why it would be important.

          I found a generator here:
          http://www.webmaster-toolkit.com/hta...enerator.shtml

          Thnx, Kev

          Comment


          • #6
            I have been trying some test imports and have run into a few problems. When migrating the users I selected "Real Name" and "yes" at the prompts. I saw no error notices but at the end it says that two users failed the transfer. (Is 'real name' and 'yes' the options I should use? - This may not be a big deal depending on which two users failed)



            The next issue I am having is importing the forums.

            I have five categories: (these all seemed to transferr ok)
            find_musicians
            for_sale
            shop_talk
            admin_area
            general_chat



            When importing the forums I get errors.
            Here are the names of the forums that FAILED:

            just_BS
            Schmooze
            Business
            Comments
            Eq_Reviews
            Songs_Lyrics
            Theory
            For_sale
            Recycle_bin
            global_announcements



            Are there any other error logs that I can look at? Do I need to open a support ticket or is there someone here that can assist me? Thanks...
            __________________________________________

            FYI: (per the posting guidlines)
            Type of import: CLEAN
            Source board system and version: YABB 2.1
            Target version: VBULLETIN 3.6.8
            Module issue occurred on: IMPORT OF FORUMS
            Any SQL error reported: NO
            __________________________________________

            Here is the category/forum structure:

            general_chat
            >just_BS
            >Schmooze
            >Business
            >Comments

            find_musicians
            >Charleston
            >East_Panhandle
            >North_Central
            >Northern_Panhandle
            >Parkersburg
            >Southern

            shop_talk
            >Eq_Reviews
            >Songs_Lyrics
            >Theory

            for_sale
            >For_sale

            admin_area
            >Recycle_bin
            >global_announcements

            I see that impex started with the 'find_musicians' category first when transfering the forums. When the forums were being processed they were done so in alphabetical order. Do I assume that the next import would have been the 'for_sale' category? Is it a problem that the category and forum have the same name? I assume impex doesn't import the 'admin_area' category, correct?
            Last edited by Budweiser; Tue 11 Mar '08, 9:18am. Reason: Update with more specific details...

            Comment


            • #7
              If you set the ImpExConfig to :

              PHP Code:
              define('step_through'true); 
              Then you can read the errors of the users, typically no email address.

              As for the failed forums, they are imported and linked with the category by name opposed to an id, so it might be an error there. Though I'd need access to the server to double check and fix that.

              Start a support ticket and ask for me.
              I wrote ImpEx.

              Blog | Me

              Comment


              • #8
                Yes. I did make this change: define('step_through', true);


                I saw three users that had the "email" error. Since they had not logged in for a long time I deleted them. When running the process again I was told that 2 failed but dont know which two.

                I will open up a support ticket and ask for you.

                Thanks!

                Comment


                • #9
                  If there is no email, they will not be imported.
                  I wrote ImpEx.

                  Blog | Me

                  Comment


                  • #10
                    Thank you to Jerry for taking a look at my issue and helping me resolve the import problem.

                    It seems that I had an incorrect configuration setting for importing YABB forums. The setting should have been:

                    ####
                    #
                    # DUPLICATE CHECKING
                    # Where unique import id's are aviable ImpEx can check for duplicates with some
                    # Tier2 systems this will need to be set to false.
                    #
                    # yahoo_groups, YaBB 2.1, Ikonboard 3.1.5 (for attachments)
                    #
                    ####

                    define('dupe_checking', false);
                    My import from YABB 2.1 was a success!
                    http://wv-music.com

                    Comment

                    widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                    Working...
                    X