Announcement

Collapse
No announcement yet.

Problem with charset after import from vb3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Problem with charset after import from vb3

    Hello there,

    i have a lot of errors with my database,
    so i decided to import important tables from the old database to the fresh database,

    i changed the charset to:
    $impexconfig['target']['charset'] = 'windows-1256';
    &
    $impexconfig['target']['charset'] = 'windows-1256';

    the database MySQL connection collation for both are same
    latin1_swedish_ci

    but stil i got strange character
    أ£أڑأ‡أ¤أ‍ أ‡أ،أ“أچأ‡أˆ

    any one would like to help?

    Edit: while importing the users , thread & post it looks fine with arabic language

    Regards
    Last edited by bela-meaad; Sat 17 Feb '07, 4:50am.

  • #2
    Try this. Edit impex/db_mysql.php and change this line:

    $query_id = $query_type(utf8_encode($query_string), $this->link_id);

    To this:

    $query_id = $query_type($query_string, $this->link_id);

    Then redo the import. Let me know if that works.
    Steve Machol, former vBulletin Customer Support Manager (and NOT retired!)
    Change CKEditor Colors to Match Style (for 4.1.4 and above)

    Steve Machol Photography


    Mankind is the only creature smart enough to know its own history, and dumb enough to ignore it.


    Comment


    • #3
      thats work

      thanks a lot

      Comment


      • #4
        Glad it worked.
        Steve Machol, former vBulletin Customer Support Manager (and NOT retired!)
        Change CKEditor Colors to Match Style (for 4.1.4 and above)

        Steve Machol Photography


        Mankind is the only creature smart enough to know its own history, and dumb enough to ignore it.


        Comment


        • #5
          i tried to import from
          UTF-8
          To
          UTF-8
          after converting the database from windows-1256 to UTF-8
          after converted it works fine
          but as i said i want to import it to fresh vb because of errors i have with my forum.

          it works but with some encoding error
          some letters dosen`t show

          example after importing:

          تر�*يب

          & it suppose to be as the original forum i have converted to UTF-8:

          ترحـيب


          i hope its clear

          thanks
          Last edited by bela-meaad; Sat 17 Feb '07, 5:00pm.

          Comment


          • #6
            Up

            still need help

            Comment


            • #7
              Sorry I don't understand what you mean. I thought you said you tried my suggestion worked in post #3.
              Steve Machol, former vBulletin Customer Support Manager (and NOT retired!)
              Change CKEditor Colors to Match Style (for 4.1.4 and above)

              Steve Machol Photography


              Mankind is the only creature smart enough to know its own history, and dumb enough to ignore it.


              Comment


              • #8
                No worries

                that fixed
                its hard to explain it here

                Thanks

                Comment


                • #9
                  Same problem here .. can you kindly tell me how you fixed it?
                  Thank you
                  Oras

                  Comment


                  • #10
                    Try post #2.
                    Steve Machol, former vBulletin Customer Support Manager (and NOT retired!)
                    Change CKEditor Colors to Match Style (for 4.1.4 and above)

                    Steve Machol Photography


                    Mankind is the only creature smart enough to know its own history, and dumb enough to ignore it.


                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Oras View Post
                      Same problem here .. can you kindly tell me how you fixed it?
                      Thank you
                      Oras
                      All char set processing has been removed from ImpEx, unless you specify it in ImpExConfig now, the ideal is to set the source and target database to use the same as well as vBulletin in the admincp.
                      I wrote ImpEx.

                      Blog | Me

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by Jerry View Post
                        All char set processing has been removed from ImpEx, unless you specify it in ImpExConfig now, the ideal is to set the source and target database to use the same as well as vBulletin in the admincp.
                        where in the admincp ?
                        Langage Manager => Edit settings => HTML Character Set ??

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by djilou View Post
                          where in the admincp ?
                          Langage Manager => Edit settings => HTML Character Set ??
                          Yes.
                          I wrote ImpEx.

                          Blog | Me

                          Comment

                          widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                          Working...
                          X