Announcement

Collapse
No announcement yet.

Extremely new to this.....need all help possible!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Floris
    replied
    Originally posted by Floris
    Step one of importing your data into vBulletin: Install vBulletin into a new database.

    Step two, is to make sure you have the IPB database reachable over the internet. I am not sure a network folder works (no experience with this) It should be in a mysql database the .sql dump shouldn't reside inside a folder/

    Step three, install impex (and point to the right source/target database)
    Source = IPB's database
    Target = vB's database

    Step four, run the impex script.
    Here is our manual from where you can find installation and impex installation help.

    http://www.vBulletin.com/docs/html

    Leave a comment:


  • Floris
    replied
    Originally posted by blkbird
    I have acces to all the files with invision through a network folder. No, i havent installedd vbulletin yet.....
    Step one of importing your data into vBulletin: Install vBulletin into a new database.

    Step two, is to make sure you have the IPB database reachable over the internet. I am not sure a network folder works (no experience with this) It should be in a mysql database the .sql dump shouldn't reside inside a folder/

    Step three, install impex (and point to the right source/target database)
    Source = IPB's database
    Target = vB's database

    Step four, run the impex script.

    Leave a comment:


  • Marco van Herwaarden
    replied
    If you still can not get it working, i would do like Zachery suggested and fill out a Suppurt Ticket.

    Please include all relevant information, so Support Staff can try to help you.

    Leave a comment:


  • blkbird
    replied
    oh and guess what....



    ImpEx Database errormysql error: Link-ID == false, connect failed

    mysql error:

    mysql error number: 0



    I have tried everything everyone has said in here and still get this error. Either this is a bug in Impex that needs fixed or everyine here has met there match! Anyways......if this helps any...

    I am using Invision powerboard 2.1.4

    Leave a comment:


  • blkbird
    replied
    I have no clue what SSH/Telnet is

    Leave a comment:


  • Marco van Herwaarden
    replied
    If you have SSH/Telnet access to the server where you are trying to run ImpEx on, try the following on the commandline and see if you get an error message:

    mysql -uEDIT -pEDIT -hsifybc.sifybcforums.com sifybc

    Change EDIT to the real username/password (don't add a space in front).

    If all info is correct, you should get a SQL-prompt (you can leave again by giving an 'exit' command).

    Leave a comment:


  • blkbird
    replied
    Well, it looks like I am going to have to do that. I just tried what you said and I still get the same error...


    ImpEx Database errormysql error: Link-ID == false, connect failed

    mysql error:

    mysql error number: 0

    Leave a comment:


  • Zachery
    replied
    Yes, you can always submit a support ticket.

    http://members.vbulletin.com

    Code:
    $impexconfig['sourceexists'] = true;
    # mysql / mssql
    $impexconfig['source']['databasetype'] = 'mysql';
    $impexconfig['source']['server'] = 'sifybc.sifybcforums.com';
    $impexconfig['source']['user'] = 'EDIT';
    $impexconfig['source']['password'] = 'TEST';
    $impexconfig['source']['database'] = 'sifybc';
    $impexconfig['source']['tableprefix'] = 'ibf_';

    Leave a comment:


  • blkbird
    replied
    Is this the only place I can get help? Not trying to say anying bad about this place, and I understand the wait 24 hours....but I started this thread on the 4th of February and here it is the 6th and I only receive very little responce. If you dont understand the question then just say so. This 22 post and 118 views is downright bad is a little crazy...don't you think?

    Leave a comment:


  • blkbird
    replied
    Am I working on the record for having the most trouble with this program or what? Alright I am going to break this down and try to make it easier......

    This is from my Invision config file
    $INFO['sql_driver'] = 'mysql';

    $INFO['sql_database'] = 'sifybc';
    $INFO['sql_user'] = 'EDIT';
    $INFO['sql_pass'] = 'TEST';
    $INFO['sql_tbl_prefix'] = 'ibf_';
    $INFO['sql_debug'] = '1';
    $INFO['board_start'] = '1133767106';
    $INFO['installed'] = '1';
    $INFO['php_ext'] = 'php';
    $INFO['safe_mode'] = '0';

    $INFO['admin_group'] = '4';
    $INFO['guest_group'] = '2';
    $INFO['member_group'] = '3';
    $INFO['auth_group'] = '1';
    $INFO['mysql_tbl_type'] = 'MyISAM';
    Not in the Impex config files....where would the above go?

    $impexconfig['sourceexists'] = true;

    # mysql / mssql
    $impexconfig['source']['databasetype'] = '';
    $impexconfig['source']['server'] = '';
    $impexconfig['source']['user'] = '';
    $impexconfig['source']['password'] = '';
    $impexconfig['source']['database'] = '';
    $impexconfig['source']['tableprefix'] = '';
    in the VB folder.
    Last edited by blkbird; Sat 4 Mar '06, 10:43am.

    Leave a comment:


  • blkbird
    replied
    Just tried the reinstall and still getting same error......wtf

    Leave a comment:


  • Steve Machol
    replied
    Install vB in it's own directory.

    Leave a comment:


  • blkbird
    replied
    Alright, I am doing a complete reinstall here and have a question. I want to put VB in the same folder as the other forum, but if I do....it will ask me if I want to overwrite a file. Should I make a new folder and put all my VB files in there??

    Leave a comment:


  • blkbird
    replied
    No, it said not to, but its worth a try.....trying it now


    EDIT: Nope, still same error.....Going to try a complete reinstall of VB
    Last edited by blkbird; Sun 5 Feb '06, 7:40am.

    Leave a comment:


  • Marco van Herwaarden
    replied
    Did you also enter database information for the target database (not needed in the newest version of ImpEx i think, but can not check right now). If yes, is that info exact the same as in your includes/config.php?

    The part of the error you have posted on the previous page, doesn't show if the error is with the source or the target database.

    Leave a comment:

widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
Working...
X