Announcement

Collapse
No announcement yet.

UBB.threads™ 6.4 to vBullletin 3.0.3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • UBB.threads™ 6.4 to vBullletin 3.0.3

    I today tried again to import from UBB.threads™ 6.4 to vBulletin 3.0.3 with only mixed results. My UBB board is not small with 105.000 posts, 11.000 threads and 2.100 users and the import process takes a couple of hours.

    The below Items are the ones that don't import right and need to be imported for me to switch and use vBulletin. I struggled importing with non working vBulletin V2.0 import scripts and are fed up with paying for software that doesn't work (for me).

    HELP!



    1.User

    - Signature - Not Imported

    - Usergroup - Not Imported

    - Avatar - Not Imported

    - User Profile Fields - Not Imported

    - Private messages - Not showing up in CP, yet PMs can be seen in the mysql db.

    - Home Page URLs now have my sites URL as a prefix. Example: my site is
    www.a.com, new Home Page URL in user profile now is: www.a.com/www.b.com when before it was just www.b.com



    2.Polls

    - Not Imported

    3.Attachments

    - All previous attachments disappeared! Under UBB attachments are stored outside the Mysql db.

    4.Usergroups

    - The UBB groups get created but all imported user simply become "Registered User". Not all of my old users are registered users plus I have a couple of usergroups with certain access masks.

    - All forums are "registered User" readable even though in UBB some are private(I dont mind changing the Forum permissions manually).

    5.Calendar

    - Calendars - Not Imported







    When running the first step in Impex "check and update database" I get the following result: (note the Poll details)

    --

    Import / Export

    Altering tables

    ImpEx will now Alter the tables in the vB database to include import id numbers.

    This is needed during the import process for maintaining references between the tables during an import.If you have large tables (i.e. lots of posts) this can take some time.

    They will also be left after the import if you need to link back to the origional vB userid.



    moderator - importmoderatorid OK

    usergroup - importusergroupid OK

    ranks - importrankid OK

    poll - importpollid OK

    forum - importforumid OK

    forum - importcategoryid OK

    user - importuserid OK

    style - importstyleid OK

    thread - importthreadid OK

    post - importthreadid OK

    thread - importforumid OK

    smilie - importsmilieid OK

    pmtext - importpmid OK

    avatar - importavatarid OK

    customavatar - importcustomavatarid OK

    customprofilepic - importcustomprofilepicid OK

    post - importpostid OK

    w3t_AddressBook found.

    w3t_Banned found.

    w3t_Boards found.

    w3t_Cache NOT found or a non standard table.

    w3t_Calendar NOT found or a non standard table.

    w3t_Category found.

    w3t_DisplayNames found.

    w3t_Favorites found.

    w3t_Graemlins found.

    w3t_Groups found.

    w3t_Languages found.

    w3t_Last found.

    w3t_Mailer found.

    w3t_Messages found.

    w3t_ModNotify found.

    w3t_Moderators found.

    w3t_Online found.

    w3t_PollMain NOT found or a non standard table.

    w3t_PollOptions NOT found or a non standard table.

    w3t_PollQuestions NOT found or a non standard table.

    w3t_PollVotes NOT found or a non standard table.

    w3t_Posts found.

    w3t_Queries NOT found or a non standard table.

    w3t_Ratings found.

    w3t_Subscribe found.

    w3t_Users found.

    w3t_Version NOT found or a non standard table.

    vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2004, Jelsoft Enterprises Ltd.

    --

    Last edited by klaus; Tue 30 Nov '04, 12:57am.

  • #2
    Quite a lot going on there , though I before I answer and check it all.

    Are you using the latest version of ImpEx ?

    The poll table checking and the usergroup errors (U_Groups) leads me to believe you might not have the most up to date version ?

    I have checked the ImpEx download in the members area and rebuilt the ubb.threads importer from CVS just to make sure.
    I wrote ImpEx.

    Blog | Me

    Comment


    • #3
      Klaus
      I just did this Import as a test, looks like the users and the user groups, posts and reply's imported OK and thats all I really care about. The polls and profile (correctly) as well as signitures did not but that is something users can redo on their own, most of my polls are about silly stuff anyway so no big deal there.
      I plan on keeping my old forum up for a while after the import so users can go back and get something if it didn't import, I think the hassle is well worth the reward, VB blows away UBBT by far.
      Do not click this link... you may save hundreds on your auto insurance.

      Comment


      • #4
        This is rather strange as I re-wrote the Polls module for ubb a few weeks ago I think it was.
        I wrote ImpEx.

        Blog | Me

        Comment


        • #5
          my memebership expired a couple of days ago...so i'll front the $30.00 and make sure i have the most recent Impex and try again.

          Polls are not important to me as well. They are usualy about a current subject matter and then turn into old news on our site...so old polls dont need to be imported.

          The Profile fields are very important as they are required fields in my old board. Same with usergroups to user associations. I would otherwise have to do it manualy. Not realistic with 2000+ users.

          the cleaner.php works awesome in cleaning up messages. All URLs had a wrong prefix in them and the cleaner.php changed all of them in no time.

          I assume cleaner.php only cleans the posts? Could I use it to clean the wrong homepage URLs ?


          next step on my plate before I post progress:

          - Renew vb memebership
          - Download latest Impex
          - Run Import again.

          Comment


          • #6
            Originally posted by klaus
            my memebership expired a couple of days ago...so i'll front the $30.00 and make sure i have the most recent Impex and try again.

            Polls are not important to me as well. They are usualy about a current subject matter and then turn into old news on our site...so old polls dont need to be imported.
            Either way i'd like to see what is going on there, as I've written the module to deal with 3 versions so I'm intrested as to why it isn't working.

            Originally posted by klaus
            The Profile fields are very important as they are required fields in my old board. Same with usergroups to user associations. I would otherwise have to do it manualy. Not realistic with 2000+ users.
            What kind of fields ? location, occupation, etc ? or custom ones ?

            Originally posted by klaus
            the cleaner.php works awesome in cleaning up messages. All URLs had a wrong prefix in them and the cleaner.php changed all of them in no time.

            I assume cleaner.php only cleans the posts? Could I use it to clean the wrong homepage URLs ?
            It cleans posts, signatures and thread titles.

            Do you mean the homepage for the user profile ?

            next step on my plate before I post progress:

            Originally posted by klaus
            - Renew vb memebership
            - Download latest Impex
            - Run Import again.
            Email [email protected] and I can help with getting it spot on ASAP.
            I wrote ImpEx.

            Blog | Me

            Comment


            • #7
              downloaded the current version of Impex (11-30-04), renewed my license (as I should have anyways) and I noticed major improvements:

              - Everything imports a lot faster and the memory error messages (see other peoples complaints/threads) are gone. I can now import with the default values.
              - Polls get imported, not sure if propper as the import still runs right this minute.
              - Attachments get imported but it hangs on one particular attachment file. the default attchment limits are set rather low and I am sure some of my old attachments excite the limits. Should I increase attachment limits before importing? Is there a way to restart just one import step rather then all of them (time).

              Full progress report later

              Comment


              • #8
                Originally posted by klaus
                - Attachments get imported but it hangs on one particular attachment file. the default attchment limits are set rather low and I am sure some of my old attachments excite the limits. Should I increase attachment limits before importing? Is there a way to restart just one import step rather then all of them (time).

                Full progress report later
                Configure your board to use the file system for attachments opposed to the database.

                Then run the attachmenets import.

                You can re-run modules, they clean up after themselves, just click the button where it says "REDO".
                I wrote ImpEx.

                Blog | Me

                Comment


                • #9
                  From my initial complaints a lot of them have been knocked out today.
                  Awesome. Thank you. Turned out that I was using an older Impex.

                  Things that are still not working right:

                  1.User
                  - Avatar - Not Imported (not important)
                  - Birthday - Not Imported (table: Users , field: U_Birthday (mm/dd/yyyy), U_ShowBday (0 or 1)
                  - User Profile Fields - Not Imported, Under UBB I had "Location, Hobbies(Interests), Bio, Occupation and then 4 extra fields. (table: Users, fields: U_Bio, U_Occupation, U_Hobbies, U_Location, U_Extra1 .... U_Extra5)
                  - Home Page URLs now have my sites URL as a prefix. Example: my site is www.a.com, new Home Page URL in user profile now is: www.a.com/www.b.com when before it was just www.b.com

                  5.Calendar
                  - Calendar - Not Imported (not important to me, I have 13 private entries and 1 public)

                  Comment


                  • #10
                    User - Avatar

                    Done.

                    User - Birthday

                    Done.
                    ShowBday is part of the usergroup settings in vBulletin.

                    User - Profile Fields

                    U_Occupation, U_Hobbies, U_Location, done.
                    U_Extra1 .... U_Extra5 done,U_Bio, imported as custom fields.

                    User - Homepage

                    What is in U_Homepage is imported, can you check the source database to ensure the source data isn't corrupt. Either way, I can give you the code to use cleaner.php to sort this out if you need it.

                    Calendar

                    No current plans to import.

                    All updates are in the 1.33 download.
                    I wrote ImpEx.

                    Blog | Me

                    Comment


                    • #11
                      Good news, will download and install the new version of Impex later today and givethings a shot.

                      In regards to the Homepage:

                      Under UBB in the table Users the field U_Homepage has either NULL entries or the website with out the http : // in front of it Example: www . google . com (no spaces)

                      if you can make cleaner do the cleanup then that will work for me. I use cleaner to clean up all kinds of URLs for embeded attachments/images/smilies etc

                      Comment


                      • #12
                        Just finished another import and verify with the latest Impex provided. The profile fields imported flawless.

                        User - Avatar > works but started to hang and emailed me a 2mb email full of human unreadable stuff (the avatar image?). Any pointers what could make the avatatar option work better? I set the avator storage to file system.

                        User - Homepage > same as before. actual homepage url ads my website as a prefix. (see above posts)
                        Last edited by klaus; Wed 1 Dec '04, 9:13pm.

                        Comment


                        • #13
                          You have avatars that are over 2meg in size ???

                          I'll have a look at the size checking so it dosn't attempt to import huge images.

                          ImpEx grabs the contents of U_Homepage and only that, so I'm not sure what is going on there at all.
                          I wrote ImpEx.

                          Blog | Me

                          Comment


                          • #14
                            - avatar
                            in UBB avatars are saved as URLs in the U_Pictures field (even URLs to external sites not belonging to my domain) and then they get reseized to my avatars specs on the fly as the avatar image is requested....so one might have a 2meg or otherwise huge file avatar image elsewhere on the internet.....its possible. So seize check would be nice or something that simply skipps on errors and moves on to the next entry.

                            Also keep in mind avatar are not the biggest issue.

                            - Homepage
                            On the homepage.... hmmm.. its strange. UBB and vb3 both show the same fields in the database. the correct URL Example: www.google.com and if I look at someones profile it displays the propper URL, but when i click on it it ads my own site as a prefix so it actualy becomes http://mysite.com/www.google.com

                            - Profile
                            I like how you setup the import BUT one minor detail I noticed...: U_Bio in UBB should import into Biography (field1) instead of field10. Again no big deal as I could remap it in admincp
                            Last edited by klaus; Thu 2 Dec '04, 12:00am.

                            Comment


                            • #15
                              one more quick update on the homepage issue:

                              In admincp I just edited a users profile and in the homepage field it shows the URL as www . domain.com only. I changed it to some other domain name and upon saving it changed it to include the http:// in front of it and voila the URL now works without the prefix. So if Impex could 'simply' ad the http:// as a prefix on all URL's then that might solve the problem?

                              sleep time

                              Comment

                              widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                              Working...
                              X