Announcement

Collapse
No announcement yet.

Need a little help converting site to HTTPS

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Need a little help converting site to HTTPS

    I have finally gotten around to trying to convert my site to https instead of http. I followed the instructions here: How to Convert My Forum to HTTPS

    In SETTINGS I changed my forum URL to: https://myforum.com/forum
    Also, since I want my Home Page to be my content page, I have my index.php set to redirect from my root directory like this: (I've taken most of the notes out):

    Code:
    /* Tell forum.php to redirect
    to the default url as defined
    in the navigation manager */
    define('VB_REDIRECT', true);
    
    
    define('VB_RELATIVE_PATH', ‘forum’);
    
    // Do not edit anything below //
    if (defined('VB_RELATIVE_PATH'))
    {
        chdir('./' . VB_RELATIVE_PATH);
    }
    
    require('forum.php');
    I have my HOME PAGE URL in settings set to: https://myforum.com/forum/content.php

    Since I need all non-https traffic to go to https, I have this in my site root .htaccess file:

    Code:
    RewriteEngine On
    
    RewriteCond %{HTTPS} !on [NC]
    RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]
    If I type the following into my browser, it works and takes me (redirects) to my "Home" page with a secure connection:

    myforum.com - works great - redirects to https://myforum.com/forum/content.php

    www.myforum.com - works great - redirects to https://myforum.com/forum/content.php

    http://www.myforum.com - works great - redirects to https://myforum.com/forum/content.php

    HOWEVER, the following URLs do not properly redirect:

    http://myforum.com - goes to https://myforum.com (which is just a white page, since my home page in supposed to redirect to /forum/content.php)

    also, any URL that I start with https just goes to https://myforum.com and does not re-direct to my home page.

    Example, https://myforum.com - does not re-direct just stays there and gives a white (black) page
    also https://www.myforum.com - just goes to https://myforum.com (blank page)

    I seem to be re-directing all traffic to https, but those three URLs (http://myforum.com, https://myforum.com and https://www.myforum.com) do not re-direct to my home page. I'm guessing that I need to add something to my site's root index.php file so that all URL variants re-direct to the home directory.

    Would appreciate any helpful suggestions.

    Basil





    Last edited by BasilFawlty; Mon 6th May '19, 5:56am.

  • #2
    UPDATE: Problem solved. I found that I had, once upon a time long long ago, entered a bad re-direct in cPanel for my site. I corrected the cPanel re-direct and all (so far) seems to be working.

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    Working...
    X