Announcement

Collapse
No announcement yet.

vBulletin 4.2.5

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by Guardian Hope View Post
    PHP Code:
    Call to undefined function split() on line 172 in /var/www/vhosts/DOMAIN/httpdocs/forums/forum.php(791) : eval()'d code
    #0 /var/www/vhosts/DOMAIN/httpdocs/forums/forum.php(791): eval()
    #1 {main} 
    I will log it with Jira.
    Thats actually an error from code being run by the "forumhome_complete" hook, so not core vb code. However, its worth logging a general Jira to remove any instances of split() from core, since its been removed from php 7.
    Baby, I was born this way

    Comment


    • #17
      Originally posted by Paul M View Post

      Thats actually an error from code being run by the "forumhome_complete" hook, so not core vb code. However, its worth logging a general Jira to remove any instances of split() from core, since its been removed from php 7.
      You are right, I disabled our forumhome_complete hooks and sure enough, vBulletin came back up even though everything runs super slow and when you post (whether a PM, thread, reply, etc) it 500 Internal Server errors it does run. Unfortunately, for this particular site I'm not the SA so I can't check if PHP 7 has been misconfigured (a lot of bugs I've never seen in PHP 7 are presenting themselves). The only site where I don't have SA access is the only site to have such problems with PHP 7.

      Comment


      • #18
        vBulletin 4.2.5 Alpha 2 released today.
        Baby, I was born this way

        Comment


        • #19
          do i have to fully reinstall with each Alpha release?

          Comment


          • #20
            You have to carry out a full upgrade.
            MARK.B | vBULLETIN SUPPORT

            TalkNewsUK - My vBulletin 5.5.6 Demo
            AdminAmmo - My Cloud Demo

            Comment


            • #21
              So we encountered another issue on our development board moving up to vBulletin 4.2.5 Alpha 2 (we fell back to PHP 5.6 as a lot of things weren't PHP 7 ready):

              PHP Code:
                [Fri Aug 19 21:19:19.761828 2016] [fcgid:warn] [pid 7618] [client XXX.XXX.XXX.XXX:3380mod_fcgidstderrPHP Fatal error:  Call to undefined method vB_HumanVerify_Abstract::vB_HumanVerify_Abstract() in /var/www/vhosts/DOMAIN/httpdocs/forums/includes/class_humanverify_new_recaptcha.php on line 14refererhttp://DOMAIN/forums/register.php 
              This happens on any registration when the "new" reCAPTCHA is enabled (the "new" reCAPTCHA isn't exactly new anymore). The user just sees a white page after COPPA and we found that in the server's log. The only variations are of course the IP address and port number of the client attempting the registration.

              We had to turn off new reCAPTCHA on the development board.

              This did not occur in 4.2.2 and 4.2.3 but was also apparently present in 4.2.5 Alpha 1.

              Comment


              • #22
                Originally posted by line89 View Post
                do i have to fully reinstall with each Alpha release?
                Re-install - No, Upgrade - Yes - Just like you would for any new version

                (upload files, run upgrader)..
                Baby, I was born this way

                Comment


                • #23
                  Originally posted by Guardian Hope View Post
                  So we encountered another issue on our development board moving up to vBulletin 4.2.5 Alpha 2 (we fell back to PHP 5.6 as a lot of things weren't PHP 7 ready):

                  PHP Code:
                   [Fri Aug 19 21:19:19.761828 2016] [fcgid:warn] [pid 7618] [client XXX.XXX.XXX.XXX:3380mod_fcgidstderrPHP Fatal errorCall to undefined method vB_HumanVerify_Abstract::vB_HumanVerify_Abstract() in /var/www/vhosts/DOMAIN/httpdocs/forums/includes/class_humanverify_new_recaptcha.php on line 14refererhttp://DOMAIN/forums/register.php 
                  This happens on any registration when the "new" reCAPTCHA is enabled (the "new" reCAPTCHA isn't exactly new anymore). The user just sees a white page after COPPA and we found that in the server's log. The only variations are of course the IP address and port number of the client attempting the registration.

                  We had to turn off new reCAPTCHA on the development board.

                  This did not occur in 4.2.2 and 4.2.3 but was also apparently present in 4.2.5 Alpha 1.
                  There is no such thing as "new" recaptcha in vB4, so that must be something (a mod) you have added.
                  Baby, I was born this way

                  Comment


                  • #24
                    Originally posted by Paul M View Post

                    There is no such thing as "new" recaptcha in vB4, so that must be something (a mod) you have added.
                    Yes, it seems you were right once again. It was the modification providing modern reCAPTCHA capabilities (reCAPTCHA 2). Did vBulletin 4 ever get reCAPTCHA 2 or is still using the older version of reCAPTCHA?

                    However, there is another problem and for the first time it's not actually mod related (unless someone installed one and didn't tell me).

                    Using "Forgot Password' to recover a user account from one that was previously imported by ImpEx (from phpBB into vBulletin 4.2.2) results in that user's account being changed from the usergroup it was assigned to, to Unregistered / Not Logged In, in vBulletin 4.2.5 Alpha 2. Thus, they cannot post.

                    Comment


                    • #25
                      User Moving/Pruning System does not work for me on Alpha 1, it never finds any Users.
                      Could some one please tell me if it works with Alpha 2 release?

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by line89 View Post
                        User Moving/Pruning System does not work for me on Alpha 1, it never finds any Users.
                        Could some one please tell me if it works with Alpha 2 release?
                        Works for me on Alpha 2

                        Comment


                        • #27
                          Originally posted by line89 View Post
                          User Moving/Pruning System does not work for me on Alpha 1, it never finds any Users.
                          I dont think anything has really changed in that code, so i think its unlikely to be a vB issue. If I remember, I'll try it later, when I have access to an A1 system.

                          Baby, I was born this way

                          Comment


                          • #28
                            Originally posted by Paul M View Post

                            There is no such thing as "new" recaptcha in vB4, so that must be something (a mod) you have added.
                            You are right, Paul!, it is reCAPTCHA v2 Human Verification mod and I could not use it when upgraded to PHP7, this really needs for vB forums

                            I faced the same problem like Guardian Hope

                            here it is http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=315960

                            I contacted the author but seem he didn't update the mod.

                            also there is a same Mod for xenforo and it worked on Xenforo when upgraded to PHP7, i think it is just different from ways how a coder do with their codes.


                            Thanks
                            Web Hosting Forum - Learn web hosting and offering your web hosting plans for free!
                            Tranh phong cảnh, tranh treo tường nghệ thuật đẹp!

                            Comment


                            • #29
                              Originally posted by Mattwhf View Post

                              You are right, Paul!, it is reCAPTCHA v2 Human Verification mod and I could not use it when upgraded to PHP7, this really needs for vB forums
                              Your best bet is to post in the modification thread on vbulletin.org and ask for help.

                              We are unable to provide any support for third party code.

                              MARK.B | vBULLETIN SUPPORT

                              TalkNewsUK - My vBulletin 5.5.6 Demo
                              AdminAmmo - My Cloud Demo

                              Comment


                              • #30
                                I would guess from the error that its simply because in php7, class constructors must be called "__construct" and not the actual class name.

                                All the vB classes were updated in 4.2.5 to comply with this requirement.

                                Line 14 is probably calling vB_HumanVerify_Abstract(<something>), rather than __construct(<something>).
                                Baby, I was born this way

                                Comment

                                widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                                Working...
                                X