Announcement

Collapse
No announcement yet.

Email's are not being sent out

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Email's are not being sent out

    None of my new users can verify their email addresses to get access to my forum. That isn't the only problem though, even the emails I try to manually send out through the admincp never reach their destination. Not sure if this is a vbulletin error or my server. I ran a diagnostic and got this:

    SMTP: localhost
    sendmail_from: None
    sendmail_path: /usr/sbin/sendmail -t -i
    A Place to create; a place to innovate~

  • #2
    Do you have emails in your mail queue?
    No private support, only PM me when I ask for it. Support in the forums only.

    Comment


    • #3
      I do not.

      Welcome to the vBulletin Admin Control Panel
      Server Type Linux Users to Moderate 22
      Web Server Apache v2.2.22 (cgi-fcgi) Threads to Moderate 92
      PHP 5.3.15 Posts to Moderate 1,332
      PHP Max Post Size 8.00 MB Attachments to Moderate 0
      PHP Maximum Upload Size 5.00 MB Events to Moderate 0
      PHP Memory Limit None Number of Queued E-Mails 0
      MySQL Version 5.1.68-cll
      MySQL Packet Size 16.00 MB
      A Place to create; a place to innovate~

      Comment


      • #4
        Did you already check AdminCP -> Maintenance -> Diagnostics -> Email in order to see if that is OK?
        No private support, only PM me when I ask for it. Support in the forums only.

        Comment


        • #5
          I did. It said no errors were found and I never received the email I sent it to.
          A Place to create; a place to innovate~

          Comment


          • #6
            Search if your mail server is on a spam block list: http://www.mxtoolbox.com/blacklists.aspx

            Put in your mail server's IP address (it is usually the same as your web server ip address) and check.

            If it is on one or more lists it is very possible the mail is getting rejected and never delivered because servers think it is spam.

            Comment


            • #7
              It's not blacklisted anywhere. I also got with my hosting company and they didn't see any issues as to why it would be a problem on their side. New problem: When I run the diagnose email feature, the email goes through. But when I register a new account, the email never shows up.
              A Place to create; a place to innovate~

              Comment


              • #8
                Originally posted by kerrghann View Post
                I did. It said no errors were found and I never received the email I sent it to.
                Then that means that vbulletin is working fine and passing the email to your server. Your server is having issues. Have you checked your server email logs?

                Please don't PM or VM me for support - I only help out in the threads.
                vBulletin Manual & vBulletin 4.0 Code Documentation (API)
                Want help modifying your vbulletin forum? Head on over to vbulletin.org
                If I post CSS and you don't know where it goes, throw it into the additional.css template.

                W3Schools <- awesome site for html/css help

                Comment


                • #9
                  I would also consider setting up SMTP email sending in Email Options if not already setup. Delivery is more reliable than the non-SMTP option because spam killing servers see PHP generated emails as less trusted than SMTP emails.

                  Comment


                  • #10
                    I have SMTP email set up as well. Tried that as part of my trouble shooting as well as setting -f.

                    My server says everything looks fine.
                    A Place to create; a place to innovate~

                    Comment


                    • #11
                      Can you temporarily change the SMTP settings to a gmail account to see if the mails come through then? Since we know gmail works...

                      SMTP Host:smtp.gmail.com
                      Port: 587
                      SMTP Username: your full @gmail address
                      Secure: TLS

                      Comment


                      • #12
                        I will try that now.
                        A Place to create; a place to innovate~

                        Comment


                        • #13
                          Did it. Still no email sent.
                          A Place to create; a place to innovate~

                          Comment


                          • #14
                            Still having issues with this.
                            A Place to create; a place to innovate~

                            Comment

                            Related Topics

                            Collapse

                            Working...
                            X