Announcement

Collapse
No announcement yet.

Charset problem after importing from IPB3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • borbole
    replied
    Originally posted by Arasius View Post
    Changing the collation and the langage charset option to UTF-8 solved my problem.

    Ty Borbole !

    Rep Added 4 u
    Glad to see that you got it solved. Enjoy vB, the best forum there is

    Leave a comment:


  • Arasius
    replied
    Changing the collation and the langage charset option to UTF-8 solved my problem.

    Ty Borbole !

    Rep Added 4 u

    Leave a comment:


  • borbole
    replied
    Originally posted by Arasius View Post
    Yes, everywhere, :/
    For posts try this

    Code:
    UPDATE post SET pagetext = replace(pagetext, ‘wierd_symbols’, ‘replacament_text’);
    But can you try first to change the coalltion character to utf-8 and see if it would help?

    Leave a comment:


  • Arasius
    replied
    Yes, everywhere, :/

    Leave a comment:


  • borbole
    replied
    Originally posted by Arasius View Post
    Ty u for the tipn but all my board has this issue, not only foruns namesm

    How can I proceed?

    Ty
    Do you mean in posts as well?

    Leave a comment:


  • Arasius
    replied
    Ty u for the tipn but all my board has this issue, not only foruns namesm

    How can I proceed?

    Ty

    Leave a comment:


  • borbole
    replied
    Can you try this. Go to your phpmyadmin and run this query:
    Code:
    UPDATE forum SET description = replace(description, ‘wierd_symbols’, ‘replacament_text’);
    First make a backup of your forum table and if your db tables use a prefix, then you should include it in the query by appending it to the table name.

    Also, replace ‘wierd_symbols’, ‘replacament_text’ accordingly. This will take care of it for all forums in one fell swoop.

    ALternatively you can fix them manually at each forum''s description in the Acp->Forums & Moderators->Forum Manager->Edit Forum->Description.

    Hope it helps.

    Leave a comment:


  • Arasius
    replied
    source: latin1_general_ci

    target: latin1_swedish_ci

    Leave a comment:


  • borbole
    replied
    What is the coallition character of your db set to?

    Leave a comment:


  • Arasius
    started a topic [Forum] Charset problem after importing from IPB3

    Charset problem after importing from IPB3

    Hi Friends,

    I have just instaled my vB board and start make some import tests from my active IPB3 board.

    And i got charset issues...

    how u can see here:

    Click image for larger version

Name:	vb_charset_issue.jpg
Views:	1
Size:	58.1 KB
ID:	3718276

    Someone could help me?

    Ty in advance.

    Ara

Related Topics

Collapse

Working...
X