Announcement

Collapse
No announcement yet.

Member Profile - Fatal Error - Vb 4.0.4

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • [Forum] Member Profile - Fatal Error - Vb 4.0.4

    Hi,

    When i try to reach a Member Profil i got this :

    Checking if a package is enabled for an invalid package '3' on line 392 in /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/vb/types.php
    #0 /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/vb/router.php(503): vB_Types->packageEnabled('3')
    #1 /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/vb/router.php(566): vB_Router::assertRoutes()
    #2 /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/vb/route.php(231): vB_Router::getRouteSegmentFromClass('vBCms_Route_Lis...')
    #3 /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/packages/vbcms/route/list.php(92): vB_Route->__construct()
    #4 /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/member.php(567): vBCms_Route_List::getURL(Array)
    #5 {main}


    Fatal error: Checking if a package is enabled for an invalid package '3' on line 392 in [path]/vb/types.php in [path]/vb/vb.php on line 287
    #0 vb_error_handler(256, Checking if a package is enabled for an invalid package '3' on line 392 in /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/vb/types.php , /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/vb/vb.php, 287, Array ([exception] => vB_Exception_Warning Object ([] => ,[] => ,[] => ,[] => ,[] => ,[] => ,[] => Checking if a package is enabled for an invalid package '3',[] => ,[] => 0,[] => /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/vb/types.php,[] => 392,[] => Array ([0] => Array ([file] => /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/vb/router.php,[line] => 503,[function] => packageEnabled,[class] => vB_Types,[type] => ->,[args] => Array ([0] => 3)),[1] => Array ([file] => /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/vb/router.php,[line] => 566,[function] => assertRoutes,[class] => vB_Router,[type] => ::,[args] => Array ()),[2] => Array ([file] => /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/vb/route.php,[line] => 231,[function] => getRouteSegmentFromClass,[class] => vB_Router,[type] => ::,[args] => Array ([0] => vBCms_Route_List)),[3] => Array ([file] => /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/packages/vbcms/route/list.php,[line] => 92,[function] => __construct,[class] => vB_Route,[type] => ->,[args] => Array ()),[4] => Array ([file] => /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/member.php,[line] => 567,[function] => getURL,[class] => vBCms_Route_List,[type] => ::,[args] => Array ([0] => Array ([type] => author,[value] => 1092-Epikurieu))))),[code] => 256)) #1 trigger_error(Checking if a package is enabled for an invalid package '3' on line 392 in /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/vb/types.php , 256) called at [/var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/vb/vb.php:287] #2 vB::handleException(vB_Exception_Warning Object ([] => ,[] => ,[] => ,[] => ,[] => ,[] => ,[] => Checking if a package is enabled for an invalid package '3',[] => ,[] => 0,[] => /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/vb/types.php,[] => 392,[] => Array ([0] => Array ([file] => /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/vb/router.php,[line] => 503,[function] => packageEnabled,[class] => vB_Types,[type] => ->,[args] => Array ([0] => 3)),[1] => Array ([file] => /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/vb/router.php,[line] => 566,[function] => assertRoutes,[class] => vB_Router,[type] => ::,[args] => Array ()),[2] => Array ([file] => /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/vb/route.php,[line] => 231,[function] => getRouteSegmentFromClass,[class] => vB_Router,[type] => ::,[args] => Array ([0] => vBCms_Route_List)),[3] => Array ([file] => /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/packages/vbcms/route/list.php,[line] => 92,[function] => __construct,[class] => vB_Route,[type] => ->,[args] => Array ()),[4] => Array ([file] => /var/www/vhosts/quizznblind.net/subdomains/forum/httpdocs/member.php,[line] => 567,[function] => getURL,[class] => vBCms_Route_List,[type] => ::,[args] => Array ([0] => Array ([type] => author,[value] => 1092-Epikurieu))))))

    Exemple : http://forum.quizznblind.net/member.php/1092-Epikurieu

    No error with 4.0.4 Upgrade
    No Plugin or Products

  • #2
    I am getting this exact same error. I upgraded from 4.0.3 about two hours ago. All was working fine, then the 4.0.4 update ran smoothly with no errors, now I get this every time I view a member profile. Everything else seems to be functioning properly but I cannot unlock my board and let the members on until this is fixed.

    Comment


    • #3
      floleb7, I just read this thread after making a reply:

      http://www.vbulletin.com/forum/showt....0.4-404-error

      Do you have CMS disabled? If so, go into AdminCP > Plugins & Products, then Enable the CMS and Disable it again. It fixed the problem for me.

      Comment


      • #4
        it worked but i had to enable then disable Blog too

        Thanks

        Comment


        • #5
          i don't have CMS and i have the same problem different error
          alll i get is class vBCms_Route_List is not found on member.php file

          so i upload the old member.php from 4.0.3 and it fix the problem for me but i don't think this is the right solution

          Comment


          • #6
            Originally posted by floleb7 View Post
            Hi,

            When i try to reach a Member Profil i got this :

            <error message removed - too long>

            Exemple : http://forum.quizznblind.net/member.php/1092-Epikurieu

            No error with 4.0.4 Upgrade
            No Plugin or Products
            Reported as http://tracker.vbulletin.com/browse/VBIV-7467

            Originally posted by slayer666vb View Post
            i don't have CMS and i have the same problem different error
            alll i get is class vBCms_Route_List is not found on member.php file

            so i upload the old member.php from 4.0.3 and it fix the problem for me but i don't think this is the right solution
            This error seems different. See look at http://tracker.vbulletin.com/browse/VBIV-7464

            vBulletin QA - vBulletin Support French - Lead Project Tools developer

            Next release? Soon(tm)

            Comment


            • #7
              In member.php, if you comment out lines 567:

              Code:
              $author_list_url = vBCms_Route_List::getURL($segments);
              and 582:

              Code:
              $page_templater->register('author_list_url', $author_list_url);
              does this work? (Sorry, I don't have a forum only installation to test this on...)
              Last edited by Trevor Hannant; Fri 18th Jun '10, 4:06am.
              Vote for:

              - *Admin Settable Paid Subscription Reminder Timeframe*
              -
              *PM - Add ability to reply to originator only*
              - Add Admin ability to auto-subscribe users to specific channel(s)
              - Highlight the correct navigation tab when you are on a custom page
              - "Quick Route" Interface...
              - Allow to use custom icons for individual forums

              Comment


              • #8
                Originally posted by Trevor Hannant View Post
                If you comment out lines 567:

                Code:
                $author_list_url = vBCms_Route_List::getURL($segments);
                and 582:

                Code:
                $page_templater->register('author_list_url', $author_list_url);
                does this work? (Sorry, I don't have a forum only installation to test this on...)
                worked for me

                i know this is not time to ask but i can't find facebook options under setting it is a product i need to install ?
                thx

                Comment


                • #9
                  I have the same problem:
                  Code:
                  Fatal error: Class 'vBCms_Route_List' not found in /var/www/vhosts/techlifezone.com/httpdocs/member.php on line 567
                  The above solution doesn't work, as these lines don't exist in the member.php file.

                  Comment


                  • #10
                    I just encountered the same problem this morning. Is there a fix?
                    My vB @ gscentral.org

                    Comment


                    • #12
                      Originally posted by Speedy View Post
                      I have the same problem:
                      Code:
                      Fatal error: Class 'vBCms_Route_List' not found in /var/www/vhosts/techlifezone.com/httpdocs/member.php on line 567
                      The above solution doesn't work, as these lines don't exist in the member.php file.
                      If they don't then you don't have the 4.0.4 version of the file or you have a corrupted version. Try downloading it again from the Members Area and re-upload it
                      Vote for:

                      - *Admin Settable Paid Subscription Reminder Timeframe*
                      -
                      *PM - Add ability to reply to originator only*
                      - Add Admin ability to auto-subscribe users to specific channel(s)
                      - Highlight the correct navigation tab when you are on a custom page
                      - "Quick Route" Interface...
                      - Allow to use custom icons for individual forums

                      Comment


                      • #13
                        Originally posted by Trevor Hannant View Post
                        In member.php, if you comment out lines 567:

                        Code:
                        $author_list_url = vBCms_Route_List::getURL($segments);
                        and 582:

                        Code:
                        $page_templater->register('author_list_url', $author_list_url);
                        does this work? (Sorry, I don't have a forum only installation to test this on...)
                        That worked, thanks Trevor... I have to say, between this error and the typo in the upgrade script I'm more than a little irked with you guys this morning... I shouldn't have to edit scripts to fix things that should have been caught in the Q&A process.

                        Comment


                        • #14
                          Enabling & Re-disabling CMS again did the trick for me as well.

                          Comment


                          • #15
                            Originally posted by Skywatcher View Post
                            Enabling & Re-disabling CMS again did the trick for me as well.
                            For me it didn't

                            I had to remove it and then re install it.

                            I guess I just won't upgrade my other site where I'm using the cms.

                            I'm getting really pissed with this software.
                            Last edited by dtommy79; Fri 18th Jun '10, 7:51am.
                            If you would like to see a Mass PM feature in VB please vote for it here
                            *Learn Hungarian*

                            Comment

                            widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                            Working...
                            X