Announcement

Collapse
No announcement yet.

Yet another post on SMTP Not working...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Yet another post on SMTP Not working...

    There has to be an acronym in there somewhere...

    Anyway, I've searched all the fsockopen() SMTP posts, tried everything...still cannot get email to work.

    Have a board I have just migrated from one host to another.

    I'm running vb 3.8.6, PHP 5.6.31 on Windows Server 2012

    When I attempt to test mail over in diagnostics, I get:
    The mailing function returned an error while trying to send the mail.
    The following errors were outputted by PHP when attempting to send mail:


    Warning: fsockopen(): unable to connect to tcp://mail.intellectualdimensions.com:25 (A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond. ) in [path]\includes\class_mail.php on line 641

    Warning: Unable to connect to SMTP server in [path]\includes\class_mail.php on line 607
    I've checked, and triple checked mail settings in control panel (which have not changed), confirmed those are good credentials, set up an outgoing rule on the firewall for TCP port 25.

    P.S. I even turned the firewall off on my new server briefly... still no dice on getting connected. I can connect to the mail server via the webmail client on that server...

    What have I missed?

  • #2
    3.8.6 is not compatible with php 5.6.

    You need to upgrade to vBulletin 3.8.11.
    MARK.B | vBULLETIN SUPPORT

    TalkNewsUK - My vBulletin 5.6.4 Demo
    AdminAmmo - My Cloud Demo

    Comment


    • #3
      Well... it's fixed, but I don't know why. I have my mail server configured to allow incoming mail on a port other than (as well as) port 25. So I tried that. I don't know who, or where...but someone was clipping my port 25 send... moving to the alternate port worked.

      Comment


      • #4
        Originally posted by DatabaseGoober View Post
        Well... it's fixed, but I don't know why. I have my mail server configured to allow incoming mail on a port other than (as well as) port 25. So I tried that. I don't know who, or where...but someone was clipping my port 25 send... moving to the alternate port worked.
        You will still need to upgrade vBulletin. You will almost certainly run into other issues.
        MARK.B | vBULLETIN SUPPORT

        TalkNewsUK - My vBulletin 5.6.4 Demo
        AdminAmmo - My Cloud Demo

        Comment


        • #5
          [QUOTE=You need to upgrade to vBulletin 3.8.11.[/QUOTE]

          Am I missing something?


          Comment


          • #6
            It depends which of your two licenses you're using.

            Your vB3 license has expired so you can only only download and run versions that were available up to the time of expiration, in your case that version is 3.8.6. Unfortunately 3.8.6 is very old and is not compatible with later versions of php.

            The latest (and final) version of vB3 is 3.8.11. This is compatible with php 5.6, php 7.0 and php 7.1.
            The cheapest way to gain access to this is to upgrade that license to a vB4 license, this costs $149. You will then have access to 3.8.11.
            MARK.B | vBULLETIN SUPPORT

            TalkNewsUK - My vBulletin 5.6.4 Demo
            AdminAmmo - My Cloud Demo

            Comment

            Related Topics

            Collapse

            Working...
            X