Announcement

Collapse
No announcement yet.

Recently moved to new server / Can't upload avatars or profile pictures

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • AzHousePro
    replied
    Lynne, have I mentioned lately that you are a genius?

    I figured it was something stupid in the settings.

    That fixed it.

    Mike

    Leave a comment:


  • Lynne
    replied
    You said attachments are stored in the file system, but what about avatars? And if they are in the filesystem, check the directory for them and for the thumbnails directory within the avatar directory.

    Leave a comment:


  • AzHousePro
    replied
    OK, attachments are stored in the file system and they work fine.

    Image processing library is GD with nothing ImageMagick Binary Path.

    Safe mode is turned off, but I do have the old path to imagetemp in the safe mode temporary directory. I don't think that matters since safe mode is turned off, but if it does matter then the directory is not correct. It is based on the linux box that I moved to a couple weeks ago and I am on a different linux box now.

    When I try to upload a new avatar or signature image, I get "Unable to save image" with no entries in the error log.

    I really appreciate all of the hand holding on this.

    Mike

    Leave a comment:


  • Lynne
    replied
    What do you have set for AdminCP > Settings > Options > Image Settings >Image Processing Library? What do you have set for AdminCP > Settings > Options > Server Settings > Safe Mode Upload Enabled and Safe Mode Temporary Directory? Exactly what happens when you try to upload an Avatar - is there an error or what? And how about attachments - are you able to upload those? And are the avatars stored in the database or filesystem?

    Leave a comment:


  • AzHousePro
    replied
    Yes, the tmp is 777. Not sure if this matters, but the tmp is off the server root. It is not under adserver.azbilliards.com.

    Mike

    Leave a comment:


  • Trevor Hannant
    replied
    imagetemp is the directory that was showing on your phpinfo hence why I asked about it - it's nothing to do with vBulletin however any uploads will have used that. On your new server, the temp directory is different so 'imagetemp' is not an issue now.

    So the tmp directory is CHMOD 777?

    Leave a comment:


  • AzHousePro
    replied
    Trevor has asked earlier in this thread about the permissions on imagetemp. I assumed that was some sort of holding directory for uploads.

    Just chmodded the adserver.azbilliards.com directory to 777. Still no luck.

    Checked /tmp and that looks fine too.

    Mike

    Leave a comment:


  • Lynne
    replied
    Originally posted by AzHousePro View Post
    imagetemp is 777 and owned by the same owner and group as attachments. Attachments are stored on the hard drive and work fine.
    What is "imagetemp" - or where is it used? There is nothing in the PHP Settings results that mentions that directory.

    Leave a comment:


  • Trevor Hannant
    replied
    Originally posted by AzHousePro View Post
    imagetemp is 777 and owned by the same owner and group as attachments
    What about this directory:

    /var/www/vhosts/adserver.azbilliards.com/:/tmp/

    Leave a comment:


  • AzHousePro
    replied
    I had put this on the backburner because I was going to migrate the forums one more time and I hoped the problem would correct itself on the new server. No such luck.

    On the new server, I get this on a diagnostic run...

    Pertinent PHP Settings
    file_uploads: On
    open_basedir: /var/www/vhosts/adserver.azbilliards.com/:/tmp/
    safe_mode: Off
    upload_tmp_dir: None
    upload_max_filesize: 128.00 MB
    Results
    No errors occurred while opening the uploaded file for reading.

    imagetemp is 777 and owned by the same owner and group as attachments. Attachments are stored on the hard drive and work fine.

    Nothing in the error logs.

    trying to upload a 29K jpg as a new avatar.

    Mike

    Leave a comment:


  • Lynne
    replied
    What type of file are they trying to upload and what are the dimensions and filesize of the file? And are your avatars stored in the database or filesystem?

    Leave a comment:


  • Trevor Hannant
    replied
    Could be - is 'imagetemp' CHMOD 0777?

    Leave a comment:


  • AzHousePro
    replied
    I don't see anything in the logs. Could this be a simple permissions error?

    Mike

    Leave a comment:


  • Trevor Hannant
    replied
    Anything in the server's error logs for the time of the failures?

    Leave a comment:


  • Recently moved to new server / Can't upload avatars or profile pictures

    Recently moved from a windows box to a linux server. Users are now getting an "Unable to save image" error when they try to upload an avatar or profile pic.

    Diagnostics returns...

    file_uploads: On
    open_basedir: None
    safe_mode: Off
    upload_tmp_dir: /home/forums2a/public_html/imagetemp
    upload_max_filesize: 3.00 MB
    Help
    Results
    No errors occurred while opening the uploaded file for reading.


    Any thoughts?

Related Topics

Collapse

Working...
X