Announcement

Collapse
No announcement yet.

sql database error and links changed to red?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • sql database error and links changed to red?

    I changed nothing and all of a suddent kept etting hundreds of sql emails.. Oddly enough half of the links on my vbulletin site changed to RED... ?

    Database error in vBulletin 3.8.1:

    Invalid SQL:
    SELECT * FROM datastore WHERE title='pluginlist';

    I tried to repair tables from whm, i optimized tables from vbulletin..

    Datastore IS listed in phpmyadmin .. not sure my next step?

    Shawn

  • #2
    sql database error and links changed to red?

    I vaguely remember something about errors like this happening when the datastore becomes corrupt. I think (emphasis on think) this was resolved by renaming the datastore, then uploading and using tools.php to rebuild it. Maybe some of this info will help you find your answer or hopefully someone else can chime in. Definitely don't just do this, as I'm basing this off an old memory, and I don't remember what I ate for lunch.

    Comment


    • #3
      Hey Nicklfire, exact same thing just started happening to me about 30 - 40 minutes ago. No red links though, site appears to be completely fine,m but I'm getting hundreds of emails over and over.

      Comment


      • #4
        OK I lied. All my links just turned red now also. Really wierd.

        Comment


        • #5
          ok that's really odd, especially that your links just turned red.

          Your getting the same error.. ?

          What if i uploaded the tools and rebuild the datastore?

          Comment


          • #6
            Ok now they aren't red agian. It's like they were, then they weren't.

            Looking at my emails, this started at exctly 7:50PM. (EST)

            Comment


            • #7
              yeah, the exact same error...

              Comment


              • #8
                Looks like a hack.

                http://blog.tuanthanh9x.com/2011/08/...vbulletin.html

                I can't read whatever language that is, but it looks like it's using an exploit to load a php shell file.

                Comment


                • #9
                  There WAS a recent exploit for vbseo that was released yesterday but i updated asap once the fix was released

                  Comment


                  • #10
                    So what's the fix on this, how do i fix it.. or how do i .. fix the exploit?

                    Comment


                    • #11
                      hmmm, so what is a resolution in a case like that?

                      Comment


                      • #12
                        Guys - i had this issue myself and fixed it with this thread:

                        http://www.vbseo.com/f5/vbseo-securi...83/#post325546
                        My main site: PUA Forum

                        Comment


                        • #13
                          I had VBSEo at one point but I had disabled it a wihle ago. Where do I find the VBSeo install folder, it's not in the root of my forum install

                          Comment


                          • #14
                            What did you do, just edit that code? I did that yesterday already, but this problem happened just now

                            Comment


                            • #15
                              Yeah I'm still stumped. THere are some remnant vBSEO files laying around but i don't even have the root /VBSEO folder any longer.

                              Comment

                              widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                              Working...
                              X