Problem with avatars?

Collapse
X
 
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Reecedevonport
    New Member
    • Jun 2012
    • 4
    • 4.2.X

    Problem with avatars?

    Hi, I am new to vBulletin and whenever I try to upload an avatar it says file upload failed, I am using 4.2.0.

    Thanks.
  • Lynne
    Former vBulletin Support
    • Oct 2004
    • 26255

    #2
    Please go to Admincp > Maintenance > Diagnostics > Upload. What does it say there after you do the test upload?

    Please don't PM or VM me for support - I only help out in the threads.
    vBulletin Manual & vBulletin 4.0 Code Documentation (API)
    Want help modifying your vbulletin forum? Head on over to vbulletin.org
    If I post CSS and you don't know where it goes, throw it into the additional.css template.

    W3Schools <- awesome site for html/css help

    Comment

    • Reecedevonport
      New Member
      • Jun 2012
      • 4
      • 4.2.X

      #3
      Originally posted by Lynne
      Please go to Admincp > Maintenance > Diagnostics > Upload. What does it say there after you do the test upload?
      Hi, it shows the following information:

      Comment

      • Lynne
        Former vBulletin Support
        • Oct 2004
        • 26255

        #4
        Did you select a file to try to upload at all? (The message sounds like you did not.)

        Please don't PM or VM me for support - I only help out in the threads.
        vBulletin Manual & vBulletin 4.0 Code Documentation (API)
        Want help modifying your vbulletin forum? Head on over to vbulletin.org
        If I post CSS and you don't know where it goes, throw it into the additional.css template.

        W3Schools <- awesome site for html/css help

        Comment

        • Reecedevonport
          New Member
          • Jun 2012
          • 4
          • 4.2.X

          #5
          Yes I uploaded a png file as a test.

          Comment

          • Lynne
            Former vBulletin Support
            • Oct 2004
            • 26255

            #6
            The most likely cause of that specific error is a result of your 'upload_tmp_dir' setting being empty. You or your host will need to edit php.ini and set 'upload_tmp_dir' to point to the full path to a directory on the server that is chmod'd to 1777.

            You will also need to restart Apache after making this change.

            Please don't PM or VM me for support - I only help out in the threads.
            vBulletin Manual & vBulletin 4.0 Code Documentation (API)
            Want help modifying your vbulletin forum? Head on over to vbulletin.org
            If I post CSS and you don't know where it goes, throw it into the additional.css template.

            W3Schools <- awesome site for html/css help

            Comment

            widgetinstance 262 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
            Working...
            😀
            😂
            🥰
            😘
            🤢
            😎
            😞
            😡
            👍
            👎