Announcement

Collapse
No announcement yet.

Add logo padding and tiling image as background

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • [vB4] Add logo padding and tiling image as background

    Hi!

    I want to add a padding property for my logo-image.

    I created a new custom template and added the following:
    .header .logo-image {padding:10px;}
    but it doesn't work

    I also want to add a tiling image as my page background.

    Can anyone help?
    THANK you !

    Roger

  • #2
    So I finally found how to add a tiling background image:

    AdminCP > Styles & Templates > Style Manager > Stylevars > Common > doc_background

    In Background Image field you add: url(images/yourfolder/bodybg.gif)

    Replace 'yourfolder' by your folder

    Hope this helps

    -----------------------------------------------------------------------

    Now concerning adding a padding value to the logo image, I cannot find

    Can anyone help?

    Thanks a lot!

    Roger
    Last edited by RogerLee; Tue 20 Apr '10, 3:22am. Reason: add a word

    Comment


    • #3
      Originally posted by RogerLee View Post
      So I finally found how to add a tiling background image:

      AdminCP > Styles & Templates > Style Manager > Stylevars > Common > doc_background

      In Background Image field you add: url(images/yourfolder/bodybg.gif)

      Replace 'yourfolder' by your folder

      Hope this helps
      I've been trying to do that but the background image won't appear, just a solid white color comes up. Anyone have any ideas what I may be doing wrong..here's the code I entered:

      url(images/misc/Perez Swords.jpg)

      Does the image itself require some specific attributes? I.e. Resolution size, extension type etc.
      Last edited by Beatrix Kiddo; Wed 20 Oct '10, 8:49am.

      Comment


      • #4
        Padding is actually coming in 4.0.8:



        In the meantime, you can add this to your additional.css template:

        Code:
        .logo-image {
                padding: [I]values[/I];
        }
        Regarding the image not showing, you have uploaded it to your server? If you navigate to it directly, does it show in your browser?
        Vote for:

        - *Admin Settable Paid Subscription Reminder Timeframe*
        -
        *PM - Add ability to reply to originator only*
        - Add Admin ability to auto-subscribe users to specific channel(s)
        - "Quick Route" Interface...

        Comment


        • #5
          Yes, if I'm in my file manager and I view it directly I see it. In the styles window where I enter the code, what does the background color need to be set too if any? This makes no sense..I had no issue with changing the Header title image.

          Here is the style editor as I have it set:

          Click image for larger version

Name:	Style editor.jpg
Views:	1
Size:	86.8 KB
ID:	3680461

          Here is the image I am trying to use:

          Click image for larger version

Name:	Perez Swords.jpg
Views:	1
Size:	89.9 KB
ID:	3680462

          And this is the result:

          Click image for larger version

Name:	Web site result.jpg
Views:	2
Size:	102.2 KB
ID:	3680463

          I know I need to make some of the other block colors etc transparent to get the full benefit of the image but the image does not seem to be showing up at all in the document background (the white border areas).

          Comment


          • #6
            I don't even see it in the CSS using Firebug. Have you got more than one style?
            Vote for:

            - *Admin Settable Paid Subscription Reminder Timeframe*
            -
            *PM - Add ability to reply to originator only*
            - Add Admin ability to auto-subscribe users to specific channel(s)
            - "Quick Route" Interface...

            Comment


            • #7
              Well I havn't a clue what firebug is or what you mean by can't see it in the css but I entered the code into the "default style" Style Variable Editor. I have more than one style but have the default selected to display. Like I said, I got the Header image right and I'm trying to set the background image for the same style as that..but as you can see..It ain't-a-workin!

              Comment


              • #8
                I've tried other images now and nothing I try is working. Could this be a flaw or bug in my VB4 install? The images I type the url's in for are just not getting recognized..

                GOT IT WORKING! Something about the image file name was bad..I renamed the image to a single lower case word and that fixed the issue!
                Last edited by Beatrix Kiddo; Wed 20 Oct '10, 10:16am.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Beatrix Kiddo View Post
                  I've been trying to do that but the background image won't appear, just a solid white color comes up. Anyone have any ideas what I may be doing wrong..here's the code I entered:

                  url(images/misc/Perez Swords.jpg)

                  Does the image itself require some specific attributes? I.e. Resolution size, extension type etc.
                  Spaces don't work in file names when called via URI. You need to either remove the space in the filename (best practice) or change the URI to Perez%20Swords , which might work.
                  My Live vB5 Site - NZEating.com
                  vBulletin Hosting | vBulletin Services - Need hosting for your vB? Need it installed? Something else? Let me take that hassle off your hands.

                  Comment

                  Related Topics

                  Collapse

                  Working...
                  X